Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Mii de pești morți în apele râului Olt. Imaginile alarmante au fost postate pe rețelele de socializare și au devenit virale

Publicat

pe

O descoperire alarmantă au făcut câțiva locuitori din Făgăraș. Seara trecută, oamenii au coborât pe malul râului Olt, în apropierea podului din cartierul Galați. Culoarea apei i-a îngrijorat, iar când au ajuns lângă râu au realizat că mii de pești zac morți la marginea apei. Localnicii au alertat autoritățile, dar un apel asemănător la 112 au dat și oamenii din comuna Șercaia, anunță fagarasultau.ro.

Publicitate

Reprezentanți ai IPJ Brașov, SEGA AVPS și DSV au mers să verifice situația. Specialiștii spun că peștii ar veni din amonte de localitatea Hălmeag. Ei cred că în urma secetei, debitul Oltului a scăzut foarte mult iar nivelul oxigenului din apă la fel. Potrivit Făgărașul Tău, este luată în calcul și varianta unei poluări chimice.

„S-au luat probe de apă, de pește și acum se așteaptă rezultatele. Până nu sunt gata analizele, nu recomand consumul de pește pentru că nu știm ce s-a întâmplat. Am mai avut situații pe fondul temperaturilor crescute, lipsei de oxigen, pentru că Oltul a avut un debit foarte mic, până aseară când a venit apa destul de mare față de zilele anterioare”, a declarat Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș, pentru aceeași sursă.

Filmarea postată pe facebook a strâns zeci de comentarii și aprecieri, dar și aproape 9.000 de vizualizări.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes