Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Mecanicul de locomotivă care a evitat în ultima clipă o tragedie, după ce o maşină de pompieri a forțat trecerea pe calea ferată, a fost premiat de CFR. Mecanicul este din Braşov

Publicat

pe

Publicitate

Mecanicul de locomotivă care a evitat în ultima clipă impactul cu mașina de pompieri din Cluj ce a forțat trecerea pe calea ferată a fost premiat de CFR Călători. Compania feroviară de stat nu a spus însă și care este valoarea premiului.  

CFR Călători a anunțat joi că îl va premia pe mecanicul de locomotivă care a evitat marți o tragedie la Câmpia Turzii, după ce o autospecială de pompieri de la ISU Cluj a forțat trecerea pe calea ferată și a scăpat de impactul care ar fi fost catastrofal doar datorită prezenței de spirit a mecanicului, realatează stirileprotv.ro.

Mecanicul Ioan Sorin Stan a observat intenția șoferului ISU de a forța trecerea și a frânat din timp suficient de mult trenul pentru a evita un impact nimicitor.

”Regulile de circulație feroviare și rutiere sunt stricte și trebuie respectate ca atare pentru siguranța și securitatea atât a pasagerilor și a personalului feroviar, cât și a celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, sunt și situații care pot face diferența dintre viață și moarte. Ele se pot termina cu bine când personalul feroviar, pe lângă respectarea și buna îndeplinire a atribuțiilor de serviciu, dă dovadă în momente cheie de profesionalism și prezență de spirit”, au transmis cei de la CFR Călători.

Publicitate

Compania spune că mecanicul este din Brașov și lucrează la CFR Călători din 2017.

”Este cazul mecanicului de locomotivă Stan Sorin Ioan, angajat al CFR Călători în cadrul Depoului Brașov SELC Teiuș din anul 2017. Acesta este autorizat să conducă peste 5 tipuri de locomotive.

Marți, 09 aprilie 2024, mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan, care conducea trenul IR 1734 al CFR Călători de pe ruta Cluj Napoca – Bucureşti Nord, a evitat un impact tragic dintre un tren și un convoi de autospeciale SMURD.

Când trenul se afla pe segmentul Câmpia Turzii – halta Călăraşi Turda, înainte de trecerea la nivel cu calea ferată, mecanicul a observat un convoi de autospeciale SMURD ce intenţiona să traverseze pasajul. În consecință a dat semnale repetate de alertă cu fluierul locomotivei”, mai spune CFR Călători.

Șoferul de la ISU ar putea fi concediat

Compania feroviară continuă prezentarea episodului care putea declanșa o tragedie și spune că îl va premia pe mecanicul de locomotivă pentru profesionalismul său. CFR Călători nu spune însă și care va fi valoarea premiului.

”O autospecială din convoi a ignorat însă total semnalele de alertă date de tren. Chiar şi în aceste condiţii, mecanicul sesizând că aceasta se apropie de trecerea la nivel a luat măsuri de frânare rapidă a trenului. Astfel a reușit să evite producerea unei coliziuni tragice.

Autospeciala SMURD din convoi care a ignorat total semnalele de alertă date de tren, tot a forțat milimetric trecerea pasajului punând în pericol de moarte atât pe pompierii din mașină, cât și pe călătorii din tren.

Doar datorită profesionalismului mecanicului de locomotivă al CFR Călători, Stan Sorin Ioan, s-a evitat o tragedie iminentă.
Trenul IR 1734 şi-a continuat ulterior parcursul în condiții normale de siguranță a circulației.

Conducerea CFR Călători îl felicită și îl premiează pe mecanicul de locomotivă Stan Sorin Ioan pentru profesionalismul și viteza de reacție de care a dat dovadă”.

De cealaltă parte, șoferul de la ISU Cluj ar putea fi concediat, chiar dacă autospeciala pe care o conducea se afla în misiune.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
3 Comentarii

1 Comentariu

 1. ainstain 2

  12 aprilie, 2024 at 10:20 am

  Meserias nea mecanicu asta.
  A tras de volan la timp si a ievitat acidentu si a iesit cu trenu in porumb.
  Ie bine ca nea zearistu la pus la zear.
  Bravo si lu nea zearistul

 2. ainstain 2

  12 aprilie, 2024 at 10:27 am

  Am mai citit o data articolu si am vazut ca nea mecanicu e si mediu clarvazator si voodooist. Iel a stiut brusc si dintrodata ca soferu de la popieri nu are de gand sa se opreasca. Bravo nea mecanicu again !

 3. Cineva

  13 aprilie, 2024 at 10:36 am

  Dl mecanic stie cam de ce distanță e nevoie sa oprești un vechicul cu tone bune. Poate nu a lipsit la lecțiile de fizică si a preferat sa acționeze din timp frână de urgenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes