Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Măsuri anti-Covid drastice în Ungaria: Interdicție de circulație pe timpul nopții, iar barurile și cluburile de noapte se închid

Publicat

pe

Măsuri drastice, anti-Covid, făcute publice marți seară de premierul Ungariei, Viktor Orban. Într-un mesaj postat pe Facebook, acesta a anunțat că Ungaria va închide barurile şi cluburile de noapte şi va impune o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii, pentru a limita infectările cu coronavirus. Noile restricţii intră în vigoare de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, după cum anunță Agerpres, preluat de eBihoreanul.

Publicitate

Interdicţia de circulaţie va fi valabilă între orele 00.00 şi 5 dimineaţa. În schimb, parcarea va fi gratuită, pentru a reduce aglomerarea mijloacelor de transport în comun, arată Agerpres.

În privinţa evenimentelor sportive, a cinematografelor şi teatrelor, acestea vor fi obligate să restrângă accesul publicului, permiţând doar ocuparea fiecărui al treilea loc, şi masca va fi obligatorie. 

Autorităţile vor inspecta toate evenimentele şi vor aplica amenzi, iar localurile care nu respectă regulile vor fi închise pe loc, a atenţionat Orban.

Publicitate

Şcolile rămân însă deschise, precum şi toate magazinele şi restaurantele.

Conform surselor citate, Orban a mai precizat că măsurile se vor încadra într-un „regim legal special” pe care premierul îi îndeamnă pe parlamentari să-l autorizeze pe o perioadă de 90 de zile şi sunt necesare pentru a nu ajunge în situaţia ca spitalele să fie depăşite.

Orban a făcut o paralelă cu Austria, adăugând că Ungaria tinde să fie cu 5-7 zile „în urma” acestei țări în materie de pandemie, iar dacă această tendinţa se va menține, spitalele vor fi pe punctul de a-şi epuiza capacităţile la jumătatea lunii decembrie.

Între altele, premierul țării vecine a mai amintit că cele mai vulnerabile în fața virusului sunt persaonele în vârstă și care suferă de diverse afecțiune și a spus că țara sa dispune de a treia cea mai mare rezervă de paturi de spital din Europa, după Germania şi Austria, precum şi de cea mai mare rezervă de ventilatoare. De asemenea, el a dat asigurări că medicii vor primi majorări salariale. 

Viktor Orban a mai adăugat că doar un vaccin va pune capăt pandemiei, „ceea ce se poate întrezări acum”, Ungaria fiind în discuţii cu Uniunea Europeană, Rusia, China şi Israelul privind achiziţia de vaccinuri, odată ce vor fi dezvoltate.

Publicitate

Țară cu aproape 10 milioane de locuitori, Ungaria a raportat marţi 3.989 de cazuri noi de infectare cu coronavirus, cel mai mare număr zilnic de până acum, precum şi un record de decese, 84 în ultimele 24 de ore. Numărul total de infectări de la începutul pandemiei a ajuns în Ungaria 86.769, iar al deceselor la 1.973.

Sursa citată mai arată că în prezent în țara vecină sunt înregistrate 63.940 de infecţii active şi 4767 de pacienţi sunt trataţi la spitale, 348 fiind ventilaţi. Numărul testelor efectuate se ridică la 1.111.991.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes