Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Maşina cabanierului de la Mălăieşti a fost complet distrusă de un urs: „S-a văzut în reflexie, în geamuri, și s-a jucat”

Publicat

pe

Un urs a avariat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, o mașină aflată pe drumul forestier care duce spre cabana Mălăiești din Munții Bucegi.

Din fericire, nimeni nu se afla înăuntru. Autoturismul îi aparține cabanierului, care va suporta pagubele. În mașină nu era mâncare, iar proprietarul spune că, cel mai probabil, animalul, un pui, s-a jucat cu mașina, potrivit stirileprotv.ro.

Autoturismul a fost lăsat pe drumul forestier care duce spre cabana Mălăiești, aflată la peste 1.700 de metri altitudine, în munții Bucegi. Locul este izolat și se poate ajunge acolo doar pe jos, în aproximativ două ore și jumătate. Proprietarul mașinii, cabanierul, a fost anunțat de un turist că vehiculul a fost avariat.

„Am pornit spre cabană și, de dimineață, în jurul orei 09:00, a ajuns un băiat și ne-a spus că este o Dacie albastră distrusă pe drumul forestier. Nu mai avea oglinzile și când ne-a arătat filmulețul, ne-am dat seama că este mașina noastră”, a spus cabanierul Vlad Adămuță.

Publicitate

Cabanierul nu lăsase mâncare înăuntru și crede că ursul a vrut doar să se joace cu mașina lui.

„După urme, este un pui de un an, doi. S-a văzut în reflexie, în geamuri, și s-a jucat”, a mai spus Vlad Adămuță.

Potrivit specialiștilor, urșii au ieșit din hibernare și sunt în căutare de hrană.

„E o cabană, parcarea e în munte. E pe domeniul lui, de fapt, al ursului. Cum a fost o iarnă destul de blândă, urșii sunt treji de ceva vreme și flămânzi, pentru că, deocamdată, nu au găsit fructe de pădure. A căutat, a zgâriat, a vrut să deschidă”, a spus Cristina Lapis, președintele Asociației „Milioane de prieteni”.

Cabanierul urmează să anunțe incidentul la poliție și își va repara mașina din banii lui, pentru că nu are asigurare CASCO. În anii trecuți, în zonă a mai fost avariată mașina unor turiști, care uitaseră mâncare înăuntru.

masina avariata de urs
play-sharp-fill

masina avariata de urs

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes