Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Marmotele din Munții Făgăraș, noile vedete de pe Facebook. Un videoclip cu simpaticele animale a adunat aproape 300.000 de vizualizări

Publicat

pe

Un videoclip de nici un minut, postat pe pagina de Facebook „Zbor peste Munții României”, în care a fost filmată o marmotă care trăiește în Munții Făgăraș, a adunat în doar o săptămână aproape 300.000 de vizualizări. Internauții s-au îndrăgostit pe loc de animalul simpatic și au umplut secțiunea de comentarii cu sute de mesaje pline de admirație, dar oamenii au apăsat butonul de „like” de peste 14.000 de ori.

Publicitate

Marmotele fac parte din Familia Sciuridae, alături de veverițe și popândăi. Există 14 specii în toată lumea: 6 în America de Nord și 8 în Europa și Asia. În România, două specii prezintă interes: marmota alpină (Marmota marmot) și bobacul (Marmota bobak).

Marmota alpină este una dintre cele mai mari mamifere rozătoare din lume. Poate cântări între 2,8 şi 6,5 de kilograme şi are o lungime cuprinsă între 47 şi 52 de centimetri. În România marmota a ocupat cele mai înalte zone ale Munților Rodnei, Făgăraș și Retezat, dar a dispărut între 1890-1900, motiv pentru care a fost reintrodusă în aceste zone. Specialiștii estimează că în țara noastră trăiește o pupulație de aproximativ 1.500 de exemplare.

Marmotele trăiesc în grupuri familiale sau colonii formate din 2 până la 15 indivizi. Fiind un animal galericol, sapă sisteme de vizuini în soluri aluviale sau în zone stâncoase, adânci de până la 3 m și 10 m lungime. Cel mai lung tunel care a fost descoperit până acum avea 113 metri lungime. Patru cincimi din viață marmotele și-o petrec în vizuini.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes