Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Mare atenție dacă faceți plimbări în natură. A început sezonul împerecherii la vipere. Romsilva recomandă evitarea contactului cu ele

Publicat

pe

Evitați contactul cu viperele! Este avertismentul pe care îl dau specialiștii Romsilva tuturor celor care merg în drumeții prin natură. Este perioada de împerechere la această specie de șerpi, iar acestea pot ataca în orice moment dacă se simt amenințate.

Specialiștii recomandă turiștilor aflați în zonele unde trăiesc vipere să evite suprafețele cu pietriș, stâncoase sau însorite, să cerceteze cu atenție locul unde se așează și să nu introducă mâinile între crăpăturile stâncilor.

Vipera cu corn este răspândită în mai multe zone din sudul și sud-estul Europei, inclusiv în câteva zone din România, în zona de sud-vest şi în cea de sud-est.

Este cea mai mare dintre viperele europene, putând ajunge la o lungime de 90 de centimetri. Se distinge printr-un bot ascuțit cu un corn nazal moale și prin dunga de pe spate, formată dintr-o succesiuni de romburi, cu un colorit diferit la masculi și la femele. Se hrănesc cu mamifere mici, șopârle, broaște sau păsări și preferă habitatele stâncoase din zonele montane.

Publicitate

În videoclipul de mai jos pot fi observați doi masculi de viperă cu corn într-o luptă aprigă pentru teritoriu și pentru femele. Imaginile senzaționale și foarte rare au fost surprinse în Parcul Național Defileul Jiului de către Tibi Feczko.

 

Parcul Național Defileul Jiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de peste 11.000 de hectare, între masivele Parâng și Vâlcan, pe raza județelor Hunedoara și Gorj.

Din cele peste 11.000 de hectare ale parcului, aproape 9.500 de hectare sunt păduri, 8.984 de hectare fiind în zone de protecție, unde intervenția umană nu este permisă.

 

sursa foto – video: facebook.com / Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes