Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Mai mulţi râşi au fost filmaţi într-o pădure din România. Animalele, care cu greu pot fi văzute de om au fost surprinse de o cameră de supraveghere a faunei

Publicat

pe

Mai mulţi râşi au fost filmaţi într-o pădure din Românie. Frumoasele feline au fost filmate de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de cei de la Conservation Carpathia. Râsul este una dintre puţinele feline mari din Europa, iar populaţia lui din România este una destul de mare. Cu greu poate fi observat de oameni, asta pentru că se ascunde foarte bine de privirile posibililor prădători.

Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar pădurile din România adăpostesc una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru. Râșii se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fine și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori ies la vânătoare.

„Exercițiu de observație: Câte codițe vedeți în imagine? Iar pentru cei avansați: câte pete distincte vedeți pe blana râșilor din imagini? Suntem una din puținele țări ale Europei care încă mai găzduiesc această specie de carnivore mari atât de enigmatică și carismatică: râsul.”, au scris lângă postare reprezentanţii Conservation Carpathia

Exemplare de râs au fost observate de curând în pădurile din Parcul Național Piatra Craiului. Acesta asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.

Publicitate
video
play-sharp-fill
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes