Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Lupi filmaţi în Piatra Craiului

Publicat

pe

Publicitate

Doi lupi au fost surprinși într-un moment în care își marchează teritoriul, în Parcul Național Piatra Craiului. Cei doi prădători au fost filmați cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei, iar imaginile au fost postate pe pagina Facebook a Regiei Naționale a Pădurilor – ROMSILVA.

Lupii sunt foarte discreți și eficienți, ei sunt văzuți foarte rar în libertate.

Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-i să vâneze ziua și noaptea.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Național Piatra Craiului este unul din cele 22 administrate de Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, asigură faunei toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului, fauna este strict protejată.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes