Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Locatarii din Centrul Civic acuză lucrări ilegale în miez de noapte la AFI Brașov. Autoritățile spun că vor investiga

Publicat

pe

După ce, la începutul săptămânii, Poliția Locală Brașov a descoperit că aproape jumătate dintre magazinele din AFI Brașov nu au autorizație de funcționare, mall-ul din Centrul Civic este din nou în centrul unui scandal. De această dată, locuitorii din zonă sunt cei care îi acuză pe cei de la AFI că produc zgomote puternice prin lucrările de construcție pe care le-ar executa în toiul nopții. Lucrări despre care oamenii mai spun că ar fi ilegale, întrucât compania nu ar deține o autorizație de construire.

Publicitate

Mai mult, locuitorii zonei acuză AFI Brașov că lucrările executate contravin legii 61/1991 care interzice tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00.

„Locuiesc pe bd. 15 Noiembrie, in apropierea Afi Mall. De mai mult timp, dar în special în ultima săptămână, la Afi Mall se fac lucrări de construcții noaptea, după ora 22, care produc zgomote puternice și disconfort vecinilor.

În concret, pot indica cu titlu exemplificativ că:
• în noaptea de 25/26 iunie 2021 s-au efectuat lucrări de tăiere cu fierăstrău electric a armăturilor metalice;
• în nopțile de 28/29 – 29/30 iunie 2021 s-au transportat materiale din metal / tablă;
• în noaptea de 1/2 iulie 2021 s-a turnat beton de la ora 22 până după ora 5:30.

Publicitate

Din consultarea portalului brasovcity.ro am constatat că există o singură autorizație de construire emisă societății Afi Palace Brașov S.R.L. — i.e., nr. 234/25.03.2020 — a cărei valabilitate a expirat în luna martie 2021.

În mod evident, aceste lucrări sunt efectuate în mod nelegal, aparent fără a fi autorizate, dar, în principal, cu încălcarea prevederilor art. 2 pct. 25 și 26 din Legea nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Precizez că am sesizat deja autoritățile publice, însă nu s-a luat încă nicio măsură” ne transmite Dragoș Ştefănescu-Goangă, unul dintre locatarii zonei care declară că a notificat AFI Brașov de cele menționate printr-un executor judecătoresc.

Contactat de Brasov.net, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că Poliția Locală a primit în cursul zilei de vineri o sesizare cu privire la acest aspect pe care o au în lucru. Conform sursei citate cei de la ordine publică împreună cu cei de la dispeceratul în construcții efectuează deja verificări în teren.

Reprezentanții AFI Brașov nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere până la ora redactării acestui material.

Publicitate

Reclamantul își susține afirmațiile cu un set întreg de imagini:

Lucrari Afi

Lucrari Afi

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes