Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Localnicii din Cincșor au blocat un pod cu blocuri de beton. Un camion cu tehnică militară a rămas imobilizat pe pasaj

Publicat

pe

Un convoi care transporta vehicule militare către poligonul de la Cincu a rămas blocat pe un pod din satul Cincșor. Supărați că mașinile de mare tonaj trec peste pesajul unde limita este de 12 tone, localnicii au decis să monteze blocuri de beton pentru ca vehiculele de mare tonaj să nu mai treacă prin zonă, anunță stiri.tvr.ro.

Publicitate

Deși podul din localitatea Cincşor are restricție de maximum 12 tone, însă șoferii camioanelor subînchiriate de Ministerul Apărării trec pe proprie răspundere chiar și cu tancuri care cântăresc peste 60 de tone. Ca să-i oprească, localnicii au amplasat blocuri de beton pe care primăria le-a îndepărtat de mai multe ori. Ultimul episod s-a petrecut ieri, când opt camioane franceze au încercat să traverseze podul. Două dintre ele ar fi trecut, iar alt treilea s-a blocat.

„Oamenii eu i-am cerat. Le-am dat deoparte, le-au pus din nou. Sunt niște blocuri de beton care limitează cumva gabaritul. E clar, la Cincu e o unitate militară foarte importantă, strategică pentru pentru NATO, dar nimeni nu s-a gândit că infrastructura nu permite”, a declarat Gheorghe Osalciu, primarul comunei Voila.

Localnicii încearcă să mențină funcțional podul de la Cincşor, chiar dacă știu că amplasarea blocurilor de beton pune în pericol circulația altor vehicule.

Publicitate

Blocarea podului de la Cincşor afectează și turismul din zonă. Un autocar încărcat cu turiști a făcut cale întoarsă, după ce șoferul a observat obstacolele de pe punte.

Sătenii din Cincşor se tem că vor rămâne fără căi de acces, după ce și podul peste Olt de la Voila a fost închis pentru demolare, însă Hidroelectrica nu și-a dat încă acordul pentru lucrări.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes