Connect with us

Fapt divers

VIDEO / Liderul unui partid din R. Moldova a dat foc hărții României Mari chiar în timpul vizitezi președintelui Klaus Iohannis la Chișinău

Redactia

Publicat

pe

În timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Chișinău, astăzi, 29 decembrie 2020, liderul partidului politic moldovenesc „Ai noștri”, Mihail Ahremțev, a ars o hartă a României Mari, de pe vremea în care Basarabia, actuala Republica Moldova, era parte întregită a spațiului românesc prin Unirea de la 1918.

Publicitate

Gestul revoltător Ahremțev l-a făcut în apropierea Podului de Flori, chiar în timpul întrevederii oficiale dintre președintele României, Klaus Iohannis, și Maia Sandu, transmite agenția de știri moldovenească Știri.md.

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat astăzi, prima dată în ultimii 5 ani, o deplasare de serviciu în Republica Moldova.

Publicitate

Aceasta este prima vizită la nivel înalt primită, la Chișinău, de Maia Sandu, după preluarea mandatului de președinte, în urma votului covârșitor exprimat de către cetățenii Republicii Moldova în favoarea sa la alegerile prezidențiale din data de 15 noiembrie 2020.

În cadrul conferinței comune a liderilor de stat, Klaus Iohannis precizat că România va oferi un sprijin Republicii Moldova.

Publicitate

„Prin acest pachet de sprijin România are în vedere următoarele:

– încheierea cât mai rapidă a celui de-al 6-lea protocol adițional al acordului bilateral privind grantul nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro.

– un lot de 200 de mii de doze de vaccin împotriva COVID-19 și o echipă de experți români care să ajute la strategia de vaccinare.

– echipamente medicale și de protecție pacienților cu COVID-19”, a declarat Iohannis.

Totodată, România va oferi 6 mii tone de motorină agricultorilor. Președintele României a mai menționat că de sprijin vor beneficia și studenții şi elevii, care vor primi burse de studii în România.

De asemenea, va fi oferit sprijin pentru mass-media și cultură, cel puțin 220 de mii de euro pentru anul 2021.

Publicitate

Podul de Flori este denumirea acțiunilor ce s-au derulat pe malurile râului Prut la începutul anilor 1990, respectiv 1991, şi mai apoi în 2015. În mod simbolic, la aceste evenimente au fost lansate flori pe apa Prutului, de pe ambele maluri.

Podul de Flori a avut loc pe 6 mai 1990. În cadrul acțiunii, locuitorilor din România și Moldova Sovietică de atunci li s-a permis ca în ziua respectivă, între orele 13:00 și 19:00, să treacă frontiera fără vize și pașapoarte.

video

Sursa video: Facebook / Pacala si Tindala

Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fapt divers

STUDIU / Vaccinul împotriva Covid-19 de la Moderna stimulează producţia de anticorpi și după şase luni de la administrare

Redactia

Publicat

pe

Publicitate

Vaccinul produs de compania Moderna este eficient împotriva Covid-19 și la șase luni după administrare, potrivit unuu nou studiu publicat marţi în The New England Journal of Medicine.

Conform studiului, vaccinul continuă să stimuleze producţia de anticorpi și după o jumătate de ani, arată Ministerul Sănătății.

Publicitate

Astfel, s-a înregistrat un nivel ridicat de anticorpi la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic, cei tineri prezentând niveluri mai mari decât cei în vârstă.

Cercetarea va continua pentru a determina momentul în care protecţia se reduce şi pentru a vedea în ce grad poate fi adăugată o protecţie suplimentară prin administrarea unor noi doze de rapel.

Publicitate

Într-un alt studiu, vaccinul Pfizer a dovedit o eficienţă de aproape 92% după şase luni.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Peste 100 de brașoveni, vaccinați anti-COVID de echipele mobile în ultima săptămână

Avatar

Publicat

pe

Publicitate

Un număr de 6 echipe mobile, formate din 6 medici şi 12 asistenţi, au desfăşurat, în perioada 5-9 aprilie, 11 misiuni în care au administrat 167 de doze de vaccin împotriva COVID-19 la peste 100 de persoane nedeplasabile din judeţul Braşov.

Conform unei informări transmisă de Instituţia Prefectului Braşov, au fost vaccinate 119 persoane imobilizate la domiciliu şi s-a efectuat rapelul în cazul a 48 de persoane din centrele rezidenţiale.

Publicitate

Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 11 aprilie, în judeţul Braşov, este de 113.482, din care 37.697 reprezintă doze rapel. Numărul cazurilor totale de reacţii adverse post-vaccinale raportate este de 114, niciunul sever, a menţionat sursa citată.

Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

VIDEO / O îndrăgită actriță din Harry Potter are o relație specială cu Brașovul. Cum a ajuns “nașa” unei ursoaice ce se află la Zărnești

Redactia Brasov

Publicat

pe

Publicitate

O actriță din Harry Potter, relație specială cu Brașovul. Țara noastră a fost, încă de acum mulți ani, strâns legată de lumea fantastică Harry Potter. Iar fanii acestei serii care a fascinat o lume întreagă cu siguranță își amintesc de personajul Luna Lovegood, interpretat de actrița Evanna Lynch.

Anul acesta actrița împlinește frumoasa vârstă de 30 de ani și are o relație extrem de specială cu România, dintr-un motiv emoțional. Fiind o mare iubitoare de animale, Evanna Lynch a ajuns în urmă cu aproximativ șase ani în țara noastră și astfel a „botezat” o ursoaică, devenind „nașa” ei.

Publicitate

„Sunt onorată că mi s-a oferit oportunitatea să îi dau un nume celui mai nou prieten urs de la Libearty. După ce m-am gândit mult, am decis să se numească Ciere. Este un nume de origine celtică, pe care l-am găsit într-un roman science fiction, un roman despre o fată tânără, încăpățânată și cu spirit liber. Am fost fascinată să aud povestea acestui urs și să aflu aventura care l-a adus într-un final, în siguranță, la Sanctuarul Liberty. M-au emoționat cel mai mult curiozitatea ei înnăscută și firea ei independentă care au dus-o atât de departe de casă, lucruri care m-au făcut să simt că își merită acest nume, Ciere. Știu că Ciere va fi foarte fericită la Zărnești”, spunea, la acea vreme, actrița care i-a dat viață tinerei Luna Lovegood din „Harry Potter”.

Evanna Lynch s-a întors în România în anul 2019 și a vorbit din nou despre ursul Ciere în cadrul unui clip care a fost postat pe YouTube pe pagina World Animal Protection UK.

video

Publicitate

Ursoaica din Libearty are o poveste emoționantă, parcă preluată dintr-un film. Cu puțin timp înaintea Crăciunului din 2015, ea a reușit să dea panică locuitorilor din Ploiești, după ce a ajuns pe străzile din centrul orașului. Însă autoritățile au bănuit că ursoaica a ajuns din zona gării cu un tren de marfă, ce era plecat de pe Valea Prahovei, iar după ce a fost prinsă, Ciere a ajuns la Grădina Zoologică Bucov, unde a trăit într-un spațiu de aproximativ 50 de metri pătrați, timp de aproape două luni. Apoi, autoritățile au solicitat acceptul Asociației Milioane de prieteni, pentru ca ea să fie transferată în sanctuarul Libearty.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>