Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Laszlo Barabas, director Apele Române, despre gunoaiele de pe Târlung: „De pe acest lac se colectează aproape două camioane pline pe săptămână”

Publicat

pe

Directorul general al Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, Laszlo Barabas, a afirmat sâmbătă că numai de pe lacul de acumulare Târlung din judeţul Braşov se colectează săptămânal două camioane de gunoi. El a catalogat munca celor care colectează deşeuri aruncate în ape drept una „de Sisif” şi a subliniat importanţa conştientizării populaţiei cu privire la aruncarea gunoiului în locurile special amenajate.

Publicitate

„Problema gunoaielor aruncate lângă cursurile de apă şi în cursurile de apă este o problemă majoră. Colegi noştri fac eforturi importate de a strânge aceste deşeuri. De pe acest lac se colectează aproape două camioane pline pe săptămână. Este o activitate permanentă, de Sisif şi câteodată astăzi cureţi, mâine e la loc, mai ales când sunt viituri ş nivel crescut al apelor adună deşeurile aruncate pe maluri”, a declarat directorul de la „Apele Române” sâmbătă, prezent la o acţiune de ecologizare a lacului de acumulare Târlung – Săcele, care asigură alimentarea cu apă în judeţul Braşov.

Conform acestuia, în ultimele trei luni, reprezentanţii Apelor Române au făcut peste 2000 de controale pe tema salubrizării cursurilor de apă şi a malurilor, în urma cărora au fost aplicate amenzi de peste 300 de mii de lei.

„Pe lângă măsurile coercitive, trebuie să acţionăm şi asupra conştientizării oamenilor că deşeurile trebuie aruncate în locurile special amenajate”, a adăugat şeful de la ”Apele Române” .

Publicitate

[fvplayer id=”473″]

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes