Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / La un pas de tragedie. Un șofer din Brașov a fost prins sub o barieră de cale ferată

Publicat

pe

Publicitate

Inconștiența unor șoferi pare să nu aibă limite. Imagini care au stârnit revoltă pe internet au fost filmate la o trecere la nivel cu calea ferată din Bușteni.

În filmarea făcută de un trecător se poate observa că doi șoferi au forțat bariera, deși semnalele acustice și luminoase anunțau că pe acolo urmează să treacă un tren. Primul conducător auto s-a apropiat periculos de mult de linia ferată, în timp ce în spatele lui, un alt șofer, care era la volanul unui vehicul înmatriculat în Brașov, a crezut că poate fenta sistemul de avertizare, dar a rămas cu bariera pe plafonul mașinii. Fără se se gândească la pericol, indivizii au rămas acolo până ce trenul a traversat, asta deși garnitura a trecut razant prin fața mașinii aflate la câțiva centimetri distanță de linia ferată.

Imaginile au fost postate pe Facebook și au declanșat un val de reacții negative. Filmarea ar putea ajunge și în atenția polițiștilor din Prahova. Dacă oamenii legii îi vor identifica pe șoferii teribiliști, atunci ei riscă sancțiuni serioase.

bariera busteni
play-sharp-fill

bariera busteni

Publicitate

Sursa video: Facebook / Cristian B.

Mașini prinse între bariere, pe calea ferată. „Un caz clasic” de încălcare a legislației rutiere, susține CFR

Și în Ilfov, în localitatea Petricani, câteva mașini au rămas blocate între barierele de pe calea ferată în urmă cu o lună de zile.

Soferi care nu asteaptă ridicarea barierei in Pipera II
play-sharp-fill

Soferi care nu asteaptă ridicarea barierei in Pipera II

În urma imaginilor apărute, directorul CFR SA Ioan Pintea a transmis că este vorba despre „un caz clasic” în care conducătorii auto nu respectă legislația rutieră.

„Barierele se ridică odată cu eliberarea secțiunii de tren. Dar să luăm în considerare mai multe aspecte: se ridică imediat, dar sunt în proces de ridicare. Șoferii trebuie să aștepte și semnalele luminoase și sonore, lucru care nu s-a întâmplat. Barierele s-au lăsat din nou pentru că urma să vină un alt tren. Șoferii trebuie să se angajeze în pasaj abia după ce barierele sunt verticale și semnalele roșii se sting și se aprind cele albe. Barierele funcționează după reguli clare. Nu apucaseră să se ridice în poziție verticală”, a declarat Ioan Pintea, director CFR SA

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes