Connect with us
Publicitate

Economic

VIDEO / Investiție de aproape 30 milioane de lei la ieșirea spre Feldioara pentru construirea unui incubator de afaceri în domeniul construcțiilor

Publicat

pe

Compania brașoveană Paledris SRL, parte din grupul Cavilas Construct controlată de familia Chiciudean, a obținut autorizația de construire (AC) pentru Incubatorul de Afaceri Sectorial în Construcții (I.A.S.C), compus din șase hale și o anexă plus 88 locuri de parcare. Construcțiile sunt amplasate pe un teren de aproape două hectare situat la ieșirea spre Feldioara pe strada Livezilor Nr. 28. Conform AC cu număr 20 / 08.01.2021, clădirile vor avea o suprafață desfășurată de aproape 9.332 metri pătrați. Compania are la dispoziție 24 luni pentru a ridica clădirile. Investiția în acest obiectiv se ridică la 29,2 milioane lei (5,99 milioane euro) dintre care 17,2 milioane lei (3,53 milioane euro) provin din fonduri europene conform contractului 4615 / 31.07.2019 semnat cu ADR Centru. După construire, I.A.S.C va fi administrat de compania Great People Inside SRL, controlată de Doru Dima. Proiectul a fost dezvoltat de Excelsum Consulting.

Publicitate
[fvplayer id=”183″]

Incubatorul de Afaceri are ca scop înființarea unui mediu propice și durabil pentru afacerile aflate la început de drum și pentru cele care se ocupă cu inovarea. Prin proiect se vor construi șase hale identice ca și dimensiuni si funcțiuni, care sunt destinate firmelor din domeniul construcțiilor, fiecare hala incubând câte 4 firme. Pe lângă cele șase hale, se va mai construi o hala de școlarizare si depozitare echipamente, în care se vor derula o parte dintre serviciile suport asigurate prin incubare, respectiv programele de formare si training. Tot în aceasta hală, firmele incubate vor avea la dispoziție spații suplimentare pentru depozitare, dar și echipamentele specifice sectorului, accesul la tehnica de lucru fiind una dintre cele mai stringente nevoi identificate în domeniu. Pe termen mediu și lung, afacerile incubate vor susține economia locală prin crearea a noi locuri de muncă, generând de asemenea o dezvoltare durabilă și sustenabilă a zonei și vor consolida legătura dintre antreprenorii brașoveni și comunitate.

Prin proiect se vor construi șase hale identice că și dimensiuni și funcțiuni, care sunt destinate firmelor din domeniul construcțiilor, fiecare hala incubând cate 4 firme. Structura halelor a fost proiectata pe baza nevoilor identificate, având toate dotările necesare dezvoltării firmelor care activează în construcții. Pe lângă cele șase hale, se vă mai construi o hala de școlarizare și depozitare echipamente, în care se vor derula o parte din serviciile suport asigurate prin incubare, respectiv programele de formare și training. Tot în aceasta hala, firmele incubate vor avea la dispoziție spatii suplimentare pentru depozitare, dar și echipamentele specifice sectorului, accesul la tehnica de lucru fiind una dintre cele mai stringente nevoi identificate în domeniu.

Cele șase hale vor avea dimensiuni și funcțiuni identice. Fiecare hala vă avea o suprafață de 855 mp – amprenta la sol, 1110 mp – suprafață desfășurată, cu parter și etaj. Spațiul destinat birourilor vă fi dotat cu mobilier și are o suprafață de 180 mp/nivel. La parter vor fi cate 2 birouri de cate 35 mp în care vor exista 2 calculatoare, precum și un spatiu comun dedicat unei sali de întâlniri, oficiu, spatiu tehnic, toalete. La etaj vor fi cate 2 birouri a cate 50 mp fiecare, sala de ședințe, dușuri și vestiare cu acces comun. Fiecare firma incubata vă avea acces la un spatiu de depozitare de 150 mp.

Publicitate

Hala de școlarizare și depozitare cu echipamente vă avea la parter o secție de școlarizare practica de 180 mp, dotata cu aparate și instrumente de lucru necesare școlarizărilor practice, grup sanitar. Pentru aceasta hala sunt prevăzute mai multe echipamente specifice domeniului construcțiilor: un pod rulant pentru manipularea echipamentelor mari, un stivuitor cu sarcina de 3,5 tone, banc de lucru, cărucior mobil cu scule, betoniera etc.

Vor mai fi construite zone anexa unde vă funcționă un restaurant, vor fi birourile administrative și o sala conferințe, totul pe 180 mp amprenta la sol și 540 mp suprafață desfășurată, iar zona de colectare selectiva a deșeurilor vă avea 270 mp amprenta la sol.În cadrul incubatorului firmele vor mai beneficia și de următoarele servicii, în funcție de perioada de găzduire:- pre-incubare: asistenta administrativa, secretariat, evaluare, instruire pe competente specifice, consultanta în management și gestiune financiara;- incubare: consiliere manageriala, planificare strategica, consultanta financiara și resurse umane, asistenta juridica, servicii de promovare, consiliere financiar-contabila;- post-incubare: consultanta în gestiunea afacerii, introducerea inovațiilor și creșterea vânzărilor

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes