Connect with us
Publicitate

Cultural

VIDEO / La Brașov a fost deschis oficial primul muzeu virtual din România. Replica 3D a Muzeului Civilizației Urbane poate fi vizitată non stop, pe internet

Publicat

pe

Vizitatori din toate colțurile lumii vor putea admira, de acum, o parte din istoria Brașovului la doar un click distanță. Muzeul Civilizației Urbane și-a deschis porțile în mediul online, iar turiștii se pot plimba printre exponate din confortul propriului cămin.

Publicitate

Muzeul virtual respectă cu strictețe toate dimensiunile reale ale exponatelor, dar și ale sălilor. Tehnica folosită pentru crearea muzeului se numește fotogrametrie. Practic un aparat ultraperformant preia între 200 și 800 de imagini ale unui obiect, iar cu ajutorul unui program special piesa de muzeu este reconstruită în 3D, în cel mai mic detaliu. Fără să depună cel mai mic efort, turiștii se pot plimba prin muzeu cu ajutorul tastelor cu săgeți sau al mouse-ului.

Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Asociația Rază de Speranță și Asociația ESTE’NEST București, cu sprijinul Muzeului de Etnografie Brașov. Creatorii muzeului își doresc ca și persoanele cu dizabilități, care nu au posibilitatea să se deplaseze, să poată vizita instituția de cultură din fața unui ecran.

Promo Muzeul Virtual al Civilizației Urbane a Brașovului

Promo Muzeul Virtual al Civilizației Urbane a Brașovului

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes