Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Jurnaliști Digi24, reținuți în Transnistria. Cei doi au fost eliberați după intervenția Ministerului Afacerilor Externe

Publicitate

Publicat

pe

Un reporter și un cameraman al Digi24, care au fost trimiși pentru a relata despre situația tensionată din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, au fost reținuți de autoritățile de la Tiraspol. După ce redacția a pierdut legătura cu cei doi, responsabilii televiziunii de știri au contactat Ministerul de Externe pentru a cere ajutor.

Publicitate

„Ca urmare a dispoziției ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Ambasada României la Chișinău a întreprins în regim de urgență demersuri pe multiple canale, inclusiv pe lângă autoritățile competente ale Republicii Moldova și Misiunea în Republica Moldova a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, fiind obținută, după doar câteva ore, eliberarea celor doi jurnaliști. Aceștia au fost însoțiți, în condiții de securitate, spre capitala Chișinău, unde se află în siguranță, urmând să se întoarcă în România în perioada următoare”, au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe printr-un comunicat de presă.

MAE informează că Centrala MAE și misiunea diplomatică română de la Chișinău nu au fost informate în prealabil despre intenția celor doi jurnaliști de a se deplasa în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în condițiile în care, recent, așa-zisele „autorități” transnistrene au impus o interdicție de intrare a jurnaliștilor străini în teritoriul controlat de acestea, la care se adaugă contextul recentelor incidente înregistrate, în circumstanțe încă neclare, în această regiune.

Cu acest prilej, MAE adresează rugămintea jurnaliștilor interesați să se deplaseze în regiunea transnistreană a Republicii Moldova să contacteze MAE în prealabil și să evite deplasarea în perioada următoare.

Publicitate

Cei doi jurnaliști care au fost reținuți mai bine de șase ore în Transnistria ar fi reporterul Alexandru Rotaru, care este și prezentator al jurnalelor de știri de la Digi 24, dar și cameramanul Cristi Petrescu. În ultimele zile, echipa televiziunii a făcut numeroase transmisiuni în direct, dar și reportaje din zona separatistă transnistreană.

sursa video: youtube.com/Digi24

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes