Connect with us
Publicitate

Interviurile Brasov.net

VIDEO / Interviurile Brasov.net – De vorbă despre tine – Episodul 7, Invitat: Zoltan Szenner, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov

Publicat

pe

Interviurile Brasov.net – De vorbă despre tine – Episodul 7, InvitatZoltan Szenner

Peste 200 de kg de gunoi pe cap de locuitor, din care mai puțin de 5% reciclat. De ce are Brașovul nevoie de un Sistem de Management Integrat al Deșeurilor

Un milion de lei amendă (sumă aferentă lui 2019) a plătit anul trecut doar primăria Brașov – din banii noștri, ai contribuabililor, pentru că nu suntem în stare să scăpăm eficient de gunoiul pe care îl producem. Iar suma va fi din ce în ce mai mare. Nu de alta, dar la nivelul județului reușim să reciclăm nici 5% din deșeuri, în contextul în care ținta impusă de Uniunea Europenă este de 50% și crește anual. Restul gunoiului ajunge în ape, păduri, pe câmpuri, pe terenuri lăsate de izbeliște. Practic peste tot în jurul nostru. Iar în acest moment, mai ales localitățile mici, cu bani puțini la buget, nu au nicio posibilitate de a îmbunătăți situația.

Așadar, este evident că Brașovul, rămas la coada clasamentului, trebuie să intre în rândul lumii civilizate și să-și pună la punct un Sistem Integrat de Management al Deșeurilor.

Până aici, toată lumea este de acord. Problemele apar atunci când vine vorba de amplasarea centrelor aferente acestui sistem. De la politicieni, până la oameni de afaceri și localnici se opun vehement construirii acestor centre în zonele în care au ei interese, acuză oficialii responsabili de acest proiect.

„Să se facă, dar nu la noi”, strigă cu toții în cor, iar șansele de a se pune de acord scad cu fiecare zi. Ori situația este cu atât mai gravă cu cât, spun autoritățile, aceasta este singura șansă de realizare a sistemului, pentru că va fi finanțat de UE – 100 de milioane de euro. Pierdem trenul, pierdem banii. Iar pe forțe proprii nu vom reuși să îl ducem la bun sfârșit. Cum se traduce asta pentru noi? În boală și bani pierduți. Pentru că, în curând, Brașovul va fi înconjurat de munți de gunoaie, mai mult sau mai puțin îngropate.

Publicitate

Mădălina Csiki a discutat despre toate acestea cu vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Zoltan Szenner. Dă și tu play la interviu, ca să afli mai multe.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes