Connect with us

Interviurile Brasov.net

VIDEO / Interviurile Brasov.net – De vorbă despre tine – Episodul 6, Invitată: Ana Maria Pelin, șagunista admisă la 9 universități de top din Europa

Publicat

pe

Forțați de un sistem educațional aflat în moarte clinică, zeci de elevi de top părăsesc în fiecare an România pentru a studia în străinătate. Odată cu fiecare dintre ei pleacă și speranțele noastre de a avea o „țară ca afară”.

Foarte mulți elevi români au fost admiși și anul acesta la universități de top din întreaga lume. De plecat – evident, vor pleca. De întors – puțin probabil să o mai facă.

Și poate că n-ar durea atât de tare dacă, în ultimii ani, nu am fi asistat la o decădere a sistemului educațional românesc, în loc de o evoluție – fie ea și lentă.

Ratele de promovabilitate a examenelor finale, precum și cifrele în creștere anuală ale numărului de analfabeți funcțional ne demonstrează însă că România se îndreaptă cu pași repezi către un dezastru ce se va traduce pe viitor nu doar într-o involuție culturală, ci și financiară: pentru că în ritmul acesta nu va mai avea cine să ne plătească pensiile.

Mădălina Csiki a stat de vorbă cu șagunista Ana Maria Pelin, admisă la 9 universități de top din Europa, specializarea Inginerie Aerospațială. Deși visează să cucerească spațiul, adolescenta este extrem de bine înfiptă cu picioarele în pământ și realizează că, din păcate, România nu le poate oferi nimic ei și celorlalți colegi care aleg să facă facultatea în străinătate, acolo unde găsesc nu doar deschidere educațională, ci și șanse de a construi cariere solide în orice domeniu.

Cum vede ea școala românească și viața de adolescent împărțită între studiu, hobby-uri și distracție și de ce aleg tinerii noștri să studieze peste hotare, dă play la interviu și vei afla.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes