Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Intervenție de nouă ore pentru salvarea unei alpiniste care a căzut 200 de metri într-o râpă din masivul Bucegi

Publicat

pe

Intervenție extrem de dificilă a salvamontiștilor din Bușteni pentru salvarea unei tinere care a căzut 200 de metri într-o râpă din masivul Bucegi. Patru alpiniști cu experiență au urcat pe Vârful Galbenele, iar când au vrut să se retragă, într-un moment de neatenție, una dintre fete s-a împiedicat în colțari și a căzut. Unul dintre prietenii ei se afla mai jos, iar când a văzut-o pe tânără că vine la vale s-a aruncat să o prindă. Tot ce a reușit să facă a fost să mai încetinească din alunecare, însă și el s-a lovit.

Publicitate

În jurul orei 15.00, prietenii celor doi alpiniști răniți au sunat la 112, iar spre locul unde se aflau tinerii au plecat 15 salvamontiști din Bușteni, Azuga și Prahova. Tânărul care a încercat să își salveze prietena s-a ales cu câteva lovituri la mâini, în schimb fata avea traumatisme grave la cap și picioare, iar din această cauză nu a mai putut să meargă.

Pentru salvamontiști a urmat coborârea care a fost extrem de grea. Victima care era în stare gravă a fost acoperită cu folie termoizolantă și pusă pe targă pentru a putea fi adusă în siguranță la baza muntelui. După o misiune care a durat peste 9 ore, victima au fost predată echipajului SMURD care a ajuns la poalele masivului Bucegi. Atât fata, cât și prietenul ei care s-a rănit au fost duși la spital unde au rămas sub supravegherea medicilor.

Sursa: Salvamont Bușteni

Sursa: Salvamont Bușteni

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes