Connect with us
Publicitate

Social

VIDEO / Inspector şcolar braşovean: „Profesorii au nevoie mai mult ca oricând de cursuri de comunicare”

Publicat

pe

Publicitate

„Profesorii din ziua de astăzi au nevoie mai mult ca oricând de cursuri de comunicare, pentru că ei sunt provocați în primul rând să comunice și dacă nu avem o comunicare eficientă, ea nu ajunge acolo unde trebuie să ajungă”, spune profesoara Mihaela Zugravu, inspector pentru învățământ primar la Inspectoratul Școlar Brașov. Aceasta a vorbit, la debutul programului-pilot LifeLab by BCR, și despre nevoia de educație financiară la fiecare disciplină, subliniind atuurile celor trei programe de formare pentru cadrele didactice care participă la proiectul desfășurat în acest an școlar în două școli.

Prezentă la Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului, județul Brașov, în ziua lansării LifeLab by BCR, inspectorul școlar Mihaela Zugravu a apreciat componenta de formare pentru profesori pe cele trei arii – comunicare, educație financiară și pedagogie modernă. Cadrul didactic a punctat nevoia de formare a cât mai multor profesori și învățători pentru a putea să aibă o comunicare eficientă. „Copiii nu mai au răbdare și atunci noi trebuie să găsim calea spre sufletul și mintea lor și dacă știm să comunicăm, să transmitem, probabil vom ajunge. Deci un prim curs ar fi de comunicare, care poate undeva să cuprindă și un curs de oratorie și chiar de dicție”, a spus inspectoarea, potrivit edupedu.ro.

  • Lansat în două școli din România, „LifeLab by BCR” este un program-pilot de educație financiară și dezvoltare a abilităților de viață, inițiat de BCR și Școala de Bani și derulat în parteneriat cu FabLab și Asociația Edupedu pentru Educație. Prin acest proiect, inițiatorii urmăresc dezvoltarea abilităților practice, de luare a deciziilor, de planificare și colaborare ale elevilor, din toate ciclurile de învățământ.
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Poiana Mărului, județul Brașov, și Colegiul Național „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeș, sunt cele două unități de învățământ în care profesorii și elevii au fost deschiși pentru a pilota măsurile propuse împreună cu specialiștii în educație financiară și experții educaționali.

„Profesorii au nevoie de educație financiară în primul rând pentru ei. Ca să pot transmite trebuie să știu ce transmit. Niciodată n-am putut să conving un om, dacă n-am fost eu convinsă. Și atunci cursurile de educație financiară le-aș începe în primul rând cu profesorii, cu formarea lor într-un număr foarte mare. Apoi ei ar aplica la clasă ce ar învăța și ar deveni copiii și profesorii vectori de transmitere a educației financiare în societate”, spune Mihaela Zugravu.

Cadrul didactic a dat și exemple concrete despre cum pot fi aplicate noțiunile de educație financiară astfel încât să fie folositoare, practice și de interes pentru elevi și profesori. „Degeaba ne încărcăm cu teorii, n-avem ce face cu ele, dar trebuie să avem competențe de viață, să știu la momentul x ce am eu de făcut concret. Vorbim de asemenea de învățare interdisciplinară, intra-disciplinară și la fiecare disciplină putem face educație financiară.

Publicitate

V-aș da exemplu. În afara curiculului național în care care cuprinde în programă capitole despre bani, putem face la chiar la grădiniță, că vorbea mai înainte cineva, ne jucăm un joc, să cumpărăm jucării. Cât costă o jucărie? Și copiii de la grădiniță pot învăța, mai ales că la mall, când merg, știu exact ce vor. La învățământul primar, la limba română avem texte, texte cu conținut financiar. La geografie pregătim o excursie, cât care este distanța, cât ar costa benzina, motorina autocarului cu care mergem? Cum putem face rost de o sponsorizare, să ne luptăm să aducem, să aibă spirit antreprenorial? La istorie, istoria banilor. Educație civică – îi respectă. În toate disciplinele putem vorbi și aplica educația financiară și putem face educație financiară”, a spus Mihaela Zugravu, inspector pentru învățământul primar la ISJ Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes