Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Inconştienţă fără margini, pe Transfăgărăşan! O mamă şi-a dus copilul să hrănească un urs care cerşea pe marginea drumului. După ce fiara s-a repezit la ei au stat să îi facă poze

Publicat

pe

Imagini şocante de teribilism au fost filmate de un turist aflat în tranzit pe Transfăgărăşan. O femeie şi un puşti de 10-11 ani s-au apropiat la mică distanţă de un urs cerşetor, oferindu-i mâncare. La un moment dat animalul a fost la un pas de a-i ataca pe cei doi inconştienţi. Imaginile au fost postate pe youtube, cu criticile de rigoare, şi sunt virale.

Publicitate

De ce femeia şi-a pus viaţa în pericol, nimeni nu poate spune, însă inconştienţa ei a fost dusă la extrem în momentul în care a cceptat prezenţa copilului, pe care mai că nu l-a dus de mânuţă să hrănească unul din prea mulţii urşi cerşetori care au devenit o prezenţă tot mai des întâlnită pe Transfăgărăşan. Filmuleţul, surprins în zona barajului Vidraru, mediatizat de euronews.ro, a iscat, pe bună dreptate, critici vehemente.

În imagini se vede clar gestul femeii, care s-a apropiat la aproape un metru de animalul flămând, avându-l în spate pe băiat. La un moment dat, ursul se ridică din poziţia şezând şi se îndreaptă spre cei doi, care se retrag în grabă, în ultima clipă.

Legat de acest gest şocant, Euronews România l-a intervievat pe președintele executiv al Asociației Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), Mugurel Drăgănescu. „Este o inconștiență crasă! În astfel de situaţii, nu există șanse de supraviețuire decât foarte mici şi acelea cu consecințe extrem de grave. Pe lângă asta este o contravenție. Nu are voie să hrănească animalele sălbatice, niciun fel de animal sălbatic fără acordul gestionarului fondului cinegetic, cu atât mai mult urșii a căror hrană complementară este interzisă să fie administrată prin lege”, a declarat Mugurel Drăgănescu.

Publicitate

În prezent, România are o populaţie de urşi de aproape 8.000 de exemplare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes