Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Inconștiență fără limite. Trei adolescenți s-au urcat pe o trotinetă electrică și s-au plimbat pe străzile din Brașov. Imaginile postate pe internet au devenit virale

Publicat

pe

Fără să se gândească la pericol, trei adolescenți din Brașov s-au urcat pe o trotinetă electrică și s-au plimbat pe străzile din oraș, fără ca cineva să îi oprească. Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook „Clubul Taximetriștilor”, iar în câteva ore videoclipul a adunat peste 36.000 de vizualizări, zeci de comentarii și în jur de 150 de aprecieri.

Publicitate

În filmarea care durează 16 secunde se poate observa că tinerii circulă cu viteză pe trotuar, în timp ce se află toți trei pe aceeași trotinetă. Doi bărbați care se aflau într-o mașină, pe Bulevardul Victoriei, din Brașov, au filmat momentul în care adolescenții teribiliști traversează cu trotineta pe zebră, deși acest lucru este interzis de lege. Mai apoi tinerii își continuă drumul ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Mulți dintre cei care au văzut imaginile se revoltă și spun că tinerii ar trebui educați cu privire la folosirea trotinetelor electrice, dar și a riscului la care se expun dacă nu respectă regulile de circulație.

Iată câteva dintre comentariile internauților:

Publicitate

V M: „Dacă copii ăia înțelegeau care este riscul, nu mergeau pe trotineta, oricum ăștia sunt un pericol public. În afară că nu respectă nici o regulă, merg și mulți pe ea. Ar trebui interzise, să nu mai fie voie să se închirieze”.

S P: „Măcar pe trecerea de pietoni să vă dați jos, mucoșilor!”.

F C: „Altă categorie de donatori”.

Poliția Rutieră Brașov reamintește conducătorilor de trotinete electrice câteva reguli care conferă siguranță tuturor participanților la trafic:

  • este interzisă conducerea trotinetei electrice sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • pentru a conduce o trotinetă electrică pe un drum public, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta minimă de 14 ani;
  • conducătorilor de trotinetă electrică le este interzis să circule fără a purta casca de protecție, dacă vârsta acestora este sub 16 ani.
  • circulația pe trotineta electrică se face cu o singură persoană, fiind interzisă deplasarea mai multor participanți pe trotinetă;
  • traversarea străzii la trecerea pentru pietoni se efectuează obligatoriu pe lângă trotineta electrică;
  • este interzisă deplasarea trotinetei electrice pe trotuar, fiind exceptată situația în care este amenajată o pistă specială pentru biciclete.
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes