Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Începe sezonul de schi pe Valea Prahovei. Cel mai probabil, în weekend se va putea schia

Publicat

pe

Prima stațiune montană din zona Văii Prahovei care dă startul sezonului de schi este Azuga. Administratorii domeniului schiabil au pornit încă de luni, 12 decembrie 2022, tunurile de zăpadă cu ajutorul cărora va fi înzăpezită pârtia Sorica.

Cel mai probabil se va putea schia în weekend, transmite ziare.com.

Azuga este favorizată de amplasarea geografică unică. O stațiune între munți care oferă tuturor posibilitatea de a practica schiul încă din decembrie, înainte de sărbători, se arată într-un comunicat al Primăriei Azuga. Potrivit sursei citate, prețurile la instalațiile de transport pe cablu vor rămâne neschimbate.

”Aducem și o veste bună în contextul economic actual – păstrăm tarifele la transportul pe cablu la nivelul celor de anul trecut”, susține George Barbu, primarul orașului Azuga.

Publicitate

Amploarea operațiunilor de înzăpezire este dată de cele 15 tunuri de zăpadă mobile, 5 tunuri fixe și 6 lănci. Echipa societății comerciale a orașului, Servicii Urbane Stațiune Azuga, este mobilizată în două schimburi pentru a valorifica temperaturile scăzute de peste noapte.

Procesul de lucru înseamnă, la Azuga, o primă înzăpezire cu zăpadă ceva mai umedă, pentru ca după formarea unui strat de bază să fie așternut stratul de zăpadă mai ‘uscat’, bun pentru schiat, arată sursa citată.

Este nevoie de un strat minim de 20 cm, consistent, pentru a se putea schia, au declarat administratorii pârtiilor din Azuga.

Sunt folosite trei utilaje pentru întinderea și uniformizarea stratului de zăpadă.

Azuga este, alături de Bușteni, stațiunea de pe Valea Prahovei preferată de schiorii începători sau cu experiență medie și care nu sunt dispuși să cheltuie o avere pentru o zi pe pârtie. Autoritățile locale au stabilit deja noile tarife pentru sezonul de schi 2022-2023, iar în această localitate pare că tarifele sunt cele mai ieftine din zonă, până la acest moment. Un skipass, valabil o zi, pentru un adult este 150 de lei, în timp ce o urcare cu telescaunul costă 11 lei de persoană (2 puncte). Administratorii au stabilit și tarife pentru taberele de iarnă, un pachet cu 10 cartele (250 de puncte/cartela) costă 5000 de lei.

În Azuga se regăsesc șapte pârtii de schi cu o lungime totală de 7 kilometri.

  1. Pârtia Cazacu Teleski – Lungime 400m (dificultate: medie, diferență de nivel 115m)
  2. Pârtia Cazacu – Variantă – Lungime 1920m (dificultate: medie, diferență de nivel 530m)
  3. Babyski Cazacu – Lungime 150m (foarte ușoară, pentru cei care învață să schieze)
  4. Pârtia Sorica – Lungime 2100m (dificultate: medie, diferență de nivel 561m)
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes