Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Incendiu violent, la Râșnov. O casă și un grajd au ars ca o torță noaptea trecută. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de 3 ore

Publicat

pe

Publicitate

A fost o noapte de coșmar pentru o familie care locuiește într-o casă din Râșnov. În toiul nopții, oamenii au fost treziți de un miros puternic de fum, iar când au ieșit din locuință au observat că imobilul ardea ca o torță. În jurul orei 1:00, oamenii au sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere, dintre care una aparținând Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Râșnov, o autocisternă cu apă, o autoscară și un echipaj SMURD.

„Când au ajuns echipajele la fața locului incendiul se manifesta cu flăcări violente la casa și la grajdul locuinței, situat lângă casă. S-a reușit localizarea incendiului înainte să se extindă și la alte locuințe situate în imediata apropiere. După aproximativ 3 ore incendiul a fost lichidat. Din păcate, 6 animale mici (capre) care se aflau în grajd, nu au mai putut fi salvate. A ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați, au fost distruse de flăcări 6 camere și grajdul situat lângă locuință”, au declarat reprezentanții ISU Brașov.

Pompierii spun că, cel mai probabil, incendiul a izbucnit de la coșul de fum al casei care nu era izolat corespunzător. Pentru evitarea producerii incendiilor, reprezentanții ISU Brașov fac următoarele recomandări:

  • verificați, curățați și reparați sobele și coșurile de fum
  • izolați termic coșurile de fum față de elementele combustibile ale acoperișului (grinzi, astereală etc)
  • lucrările de întreținere, revizii și reparații la instalațiile și aparatele electrice se execută numai de către personal calificat și autorizat.

sursa video: facebook.com / Lau Laurentiu

Publicitate

 

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes