Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / În plin cod portocaliu de viscol, sute de oameni au urcat pe platoul Bucegi ca să celebreze Ziua Sfinxului. Trei turiști s-au rătăcit și au cerut ajutorul salvamontiștilor

Publicat

pe

Pe un viscol năprasnic, sute de turiști au urcat în munții Bucegi ca să celebreze Ziua Sfinxului. Piramida energetică i-a atras și anul acesta, pe oamenii care au vrut să se încarce energetic, dar inconștiența i-ar fi putut costa viața pe unii dintre ei. Au fost oameni care cunoșteau drumul sau erau neechipați de iarnă, așa că au avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor.

Publicitate

„Sfinxul din Bucegi a fost și vizitat de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reușit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme și-au pus viața în pericol. Trei turiști din București au fost la un pas să-și piardă viața după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi. Aceștia au fost găsiți în ultimul moment cu hipotermie și duși de urgență la Baza de Salvare Montană Baba Mare. Astăzi, în funcție de starea lor și de condițiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au transmis reprezentanții Salvamont Bușteni.

Iubitorii de paranormal au urcat pe platoul Bucegi în timpul zilei, dar au rămas acolo și după lăsarea întunericului. Se spune că pe data de 28 noiembrie, cu un sfert de oră înainte de ora 17.00, razele soarelui formează un efect de lumină, interpretat drept o „piramidă magică” plină de energii puternice pe care doar iniţiaţii le pot simţi. Chiar dacă la cota 2000 era cod portocaliu de viscol, oamenii au așteptat în zadar să vadă piramida luminoasă. Cum cerul era acoperit de nori, iar pe munte s-a pornit o furtună de zăpadă, așa zisa piramidă luminoasă nu a putut fi observată.

După lăsarea întunericului, sutele de turiști au coborât singuri muntele. Cei mai mulți au ales să meargă pe jos până în zona Piatra Arsă, iar de acolo au coborât cu mașinile până la baza muntelui.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes