Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / În iulie, încă o rundă de discuţii cu Ministru Sănătăţii, Nelu Tătaru, pentru Spitalul Regional Braşov

Publicat

pe

Tot în cadrul întâlnirii pe care primarul George Scripcaru și președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, au avut-o cu premierul Ludovic Orban s-a discutat, împreună cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre proiectul Spitalului Regional de Urgență Braşov.

Discuția s-a axat pe stadiul pregătirii documentației necesare pentru construirea acestui obiectiv. Documentația este realizată de către un consorțiu de firme selectat de BERD, cea care asigură, pentru această etapă, o finanțare nerambursabilă de 2,5 milioane lei. Consorțiul este format din firmele PricewaterhouseCoopers (PwC), International Consulting Engineering SA (BTY), Clifford Chance LLP și Clifford Chance Badea SPRL, un consorțiu cu experiență în construcția a 40 de spitale, prin parteneriat public-privat (PPP), în toată lumea.

„Am discutat cu premierul Ludovic Orban și cu Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre spitalul de la Brașov. Inițial, Ministrul Sănătății ne-a convocat la minister pe data de 1 iulie, pentru o discuție referitoare la continuarea acestui proiect, pentru că este un ministru nou, a cerut timp să vadă despre ce este vorba mai întâi. Am convenit cu prim-ministrul și cu ministrul sănătății să nu mai mergem noi la București, să vină ministrul sănătății la Brașov, cu echipa lui, cu echipa Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare și cu consultanții.

Vor veni în prima săptămână din luna iulie, vom detalia și vom face încă un pas în ceea ce înseamnă spitalul de la Brașov. Premierul este în contact direct cu BERD, a avut discuții cu președintele BERD pe această temă, mă bucur că a fost foarte conectat cu acest proiect și a dorit această întâlnire la Brașov. Sunt optimist, pentru că am detaliat și ieri foarte multe amănunte, i-am arătat amplasamentul și i-am dat foarte multe detalii și cu ocazia vizitei sale la Brașov. Acolo se lucrează la utilități în acest moment“, a spus primarul George Scripcaru.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes