Connect with us
Publicitate

Prima pagină

VIDEO / În acest an Raliul Braşovului va fi cuplat cu cel al Harghitei. 70 de echipaje la start. Mâine începe!

Publicat

pe

A doua etapă a Campionatului Național de Raliuri Betano 2020 este gata de start! Nu mai puțin de 70 de echipaje au confirmat prezența la Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total, rundă inedită ce se va desfășura în 17 și 18 iulie pe probele speciale din județele Brașov și Harghita.

Publicitate

Amânarea startului sezonului automobilistic a împins organizatorii la găsirea unor soluții originale. Una dintre aceste soluții îl reprezintă comasarea a două dintre cele mai frumoase raliuri din calendarul tradițional al ultimilor ani într-un singur eveniment, ce urmează să se desfășoare în prima zi în jurul Brașovului (17 iulie) iar în cea de-a doua la Odorheiu Secuiesc (18 iulie). Această structură este unul dintre aspectele ce au contribuit la o listă de înscrieri numeroasă, 70 de mașini urmând să ia vineri startul în competiție.

La victorie se vor lupta șapte echipaje ce vor folosi mașini de top R5. Cap de listă este campionul național en titre și liderul clasamentului general după prima etapă, Simone Tempestini. Clujeanul va pilota Skoda Fabia R5 folosită și la Argeș, avându-l în dreapta sa pe copilotul Sergiu Itu. Alt duo clasic, Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Skoda Fabia Rally 2), va încerca să se opună dorinței liderilor de a se distanța în clasament. Pentru Bogdan Marișca, Raliul Perla Harghitei Tess powered by Total va însemna prima etapă din 2020, la care se va prezenta cu Fordul Fiesta R5 alături de copilotul Karoly Borbely. La bordul aceluiași model va concura și echipajul Adrian Răspopa / Cosmin Diacu. După ce l-a testat la Monza Rally Show iar ulterior i-a adus îmbunătățiri, Cristian Dolofan va „alerga” pentru prima dată în campionatul autohton cu Citroenul C3 R5. În dreapta sa îl va avea pe Petre Tobă. O altă premieră este prezența lui Andrei Cașcaval la volanul unei Skoda Fabia Rally 2, avându-l copilot în acest pas pe experimentatul Dorin Pulpea. Cea de-a șaptea mașină R5 înscrisă în concurs este Skoda Fabia la bordul căreia se vor afla Enis Arif și Carmen Poenaru.

Lista de înscrieri ar fi trebuit să fie completată cu aproximativ 10 echipaje din Ungaria însă acestea nu au mai putut face deplasarea din cauza restricțiilor impuse de situația generată de coronavirus. În schimb, la fel că în prima etapă de la Argeș, la start se va afla bulgarul Nikola Mishev (Peugeot 208 R2).

Publicitate

Programul Raliului Perla Harghitei Tess powered by Total

Vineri, 17 Iulie – Județul Brașov

09:00 – 12:30 Shakedown (Hărman – Bod)

14:30 Start festiv cumulat cu startul în raliu (Sala Sporturilor Dumitru Colibași)

14:53 PS 1 – Poiana Brașov

Publicitate

15:31 PS 2 – Pârâul Rece

18:04 PS 3 – Râșnov

18:27 PS 4 – Pârâul Rece

Sâmbătă, 18 Iulie – Județul Harghita

10:53 PS 5 – Lueta

11:41 PS 6 – Crăciunel

Publicitate

12:04 PS 7 – Mărtiniș

14:22 PS 8 – Lueta

15:10 PS 9 – Crăciunel

15:33 PS 10 – Mărtiniș

17:51 PS 11 – Lueta (Power Stage)

Publicitate

18:30 Sosire festivă (Str. Rákóczi Ferenc, Odorheiu Secuiesc)

21:00 Festivitatea de premiere (Piața Marton Aron, Odorheiu Secuiesc)

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes