Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini virale cu puii de mistreț care se bălăcesc în nămol, în masivul Piatra Craiului

Publicat

pe

Publicitate

Imagini absolut savuroase au fost surprinse de camerele de supraveghere montate de rangeri în masivul Piatra Craiului. O turmă de porci mistreți, printre care și foarte mulți pui, a fost filmată în timp ce se bălăcea prin nămol. Clipul a fost postat pe internet și a devenit viral în scurt timp.

„Godaci grăsunei și tare simpatici învață de la mistreții cu experiență despre plăcerea de a face baie de nămol. Imaginile din această vară au fost surprinse într-o pădure a Parcului Național Piatra Craiului. Femelele și puii de mistreț trăiesc în cârduri, conduse de scroafele cele mai bătrâne. Masculii trăiesc separat, în grupuri sau, cei mai puternici, solitar. Hrana mistrețului este majoritar vegetală şi constă în rădăcini, tuberculi, tulpini, fructe, dar în dieta sa intră şi larve, râme, gasteropode, ouă și resturi animale”. au spus reprezentanții Parcului Național Piatra Craiului.

De-a lungul timpului, rangerii au postat pe internet numeroase filmulețe în care au fost surprinse momente din viața animalelor sălbatice care trăiesc în pădurile din munții românești. De la cerbi, căprioare și zimbri, până la urși, zeci de exemplare au intrat în vizorul camerelor de supraveghere și au devenit rapid virale pe internet.

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Publicitate

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes