Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini superbe din Parcul Natural Bucegi. Vedere panoramică într-o filmare inedită

Publicat

pe

Publicitate

Arie protejată de interes național, Parcul Natural Bucegi oferă celor care-l vizitează priveliști impresionante, în orice anotimp. Dovadă stă și o scurtă vedere panoramică surprinsă într-un video impresionant.

Imaginile au fost distribuite marți de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva pe pagina sa oficială de Facebook.

„O filmare superbă realizată de colegul nostru Vali Bălan. Parcul Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare”, explică Romsilva.

Parcul Natural Bucegi este situat în partea estică a Carpaților Meridionali şi cuprinde întreg Masivul Bucegi desfășurat sub forma unei potcoave cu deschidere sudică şi delimitat de abrupturi ce depășesc frecvent 1000 de metri, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Parcul se desfășoară pe teritoriul administrativ al județelor Dâmbovița, Prahova și Braşov. Jumătate din această suprafață este cuprinsă pe teritoriul județului Dâmbovița, iar cealaltă jumătate este împărțită aproximativ egal între județele Prahova şi Brașov.

Peisaje superbe

Datorită peisajelor inegalabile şi a diversității speciilor de plante şi animale specifice acestui masiv, zona munților Bucegi, despre care există referiri din secolul al XV-lea, a fost propusă pentru protejare încă din anul 1936.

În 1990, a fost oficializată pentru prima dată ca Parc Naţional iar prin Legea 5/2000, i s-a conferit statutul de Parc Natural.

„Denumirea vine de la “Buciac” sau “Buceci” așa cum apare în denumirile medievale ale secolului al XVI – lea, acest cuvânt având semnificația de pădure de fag, această asociație vegetală acoperind o bună parte din versanții sub 1000 m altitudine ai acestei culmi montane”, se arată pe pagina bucegipark.ro.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes