Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini superbe cu un urs care se bălăceşte într-un ochi de apă, într-o pădure din Munţii Bucegi

Publicat

pe

Un urs a fost filmat cum se bălăcește într-un ochi de apă într-o pădure din Parcul Natural Bucegi, într-un video obținut cu ajutorul unei camere de monitorizare instalată de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului.

Urșii au habitatul în pădurile întinse de munte și cele dese din zonele deluroase. În căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile, în special cel olfactiv, foarte dezvoltat. Urșii au centrul mirosului din creier de cinci ori mai dezvoltat decât cel al omului și mii de receptori ai mirosului în zona foselor nazale. Hrana lor este predominant vegetală, dar se hrănesc și cu pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Pădurile din Parcul Natural Bucegi asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Romsilva – Administrația Parcului Natural Bucegi, situat în centrul țării, este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Parcul are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Publicitate

Sursa video: Răzvan Olteanu, Parcul Natural Bucegi

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes