Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini splendide cu doi cerbi care îşi măsoară forţele în Parcul Național Bucegi

Publicat

pe

Camerele de monitorizare a faunei din Parcul Național Bucegi au surprins, la ceas de seară, doi cerbi tineri care-și măsoară forțele în pădure. Cel mai probabil o fac într-un duel pentru cucerirea unei femele, transmite adevarul.ro.

Publicitate

Cerbul, animal erbivor întâlnit în zonele de munte și de deal, este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă.

În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie, scriu reprezentanții instituției.

Ciocnirile dintre cerbi pot fi foarte violente și pot duce la răni grave sau chiar la moarte. Cerbii își folosesc coarnele pentru a se împinge reciproc și se pot răni cu colții sau cu picioarele.

Publicitate

Ciocnirile dintre cerbi sunt mai frecvente în timpul iernii, când cerbii sunt mai puțin activi și mai puțin atenți. Cerbii masculi devin mai teritoriali în timpul iernii, când concurează pentru femele.

Acest comportament este unul normal pentru aceste animale. Ele ajută la stabilirea ordinii sociale și a teritoriului și la asigurarea succesului reproductiv.

Parcul Natural Bucegi este, probabil, cel mai umblat parc natural din România, ce oferă zeci de trasee turistice frumoase și ușor de parcurs, include 15 vârfuri care depășesc 2.000 de metri (cel mai înalt dintre acestea fiind Vârful Omu 2.505 metri), monumentele naturale Sfinxul și Babele, dar și multe rezervații și monumente ale naturii, cum ar fi Abruptul Prahovean, Cascada Ialomiței, Cascada Urlătoarea, Cheile Zănoagei, Cheile Tătarului sau Valea Horoabei.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes