Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini spectaculoase surprinse în Masivul Făgăraș. Cei 21 de zimbri eliberați în vară s-au acomodat cu habitatul natural, iar acum își duc traiul în tihnă

Publicat

pe

Pădurile din munții Făgăraș au devenit casă pentru 21 de zimbri care au fost eliberați în urmă cu câteva luni. Activiștii Fundației Conservation Carpathia monitorizează exemplarele, iar de curând au postat un videoclip pe pagina de facebook a asociației în care se vede că animalele își duc traiul în tihnă. În filmulețul de aproape 4 minute se poate observa o turmă zimbri care se plimbă pe potecile de munte. Animalele se hrănesc cu iarba din pădure și merg aproape unul de celălalt pentru a se proteja în cazul vreunui atac al altor sălbăticiuni. Videoclipul a adunat deja zeci de distribuiri, sute de aprecieri și peste 2.000 de vizualizări.

Publicitate

În luna august a acestui an, 21 de exemplare au fost eliberate în Munții Făgăraș și este a două turmă care populează pădurile din România după cea eliberată în luna mai a anului 2020. De peste 200 de ani, zimbrii au dispărut din pădurile din țara noastră, iar acum activiștii de mediu încearcă să repopuleze munții cu exemplare care să trăiască în mijlocul naturii.

„Succesul unui proces de reintroducere a unei specii vulnerabile cum este zimbrul, este dat de momentul în care zimbri pot supraviețui și se pot înmulți în condiții naturale. Conform studiului de fezabilitate realizat de specialiștii Romsilva, este nevoie de circa 100 de exemplare pentru acest lucru. Astfel, pentru a asigura toate condițiile necesare, în procesul de reintroducere sunt propuse trei zone (minimum 30 de indivizi în fiecare zonă) între care zimbri se pot deplasa și migra, facilitând în timp întâlnirea indivizilor din grupuri diferite”, spun reprezentanții Fundației Conservation Carpathia.

Sursa: Conservation Carpathia

Sursa: Conservation Carpathia

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes