Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Imagini spectaculoase, filmate cu o dronă, de la deschiderea Târgului de Crăciun din Brașov. 1,2 milioane de luminițe împodobesc orașul, iar numai bradul din Piața Sfatului are peste 200.000 de leduri

Publicat

pe

Mii de brașoveni și turiști au umplut până la refuz Piața Sfatului și străzile adiacente, pentru a număra secundele până la momentul în care sute de mii de luminițe au anunțat începutul sărbătorilor de iarnă la Brașov. Gazda evenimentului a fost chiar primarul Allen Coliban, care a și apăsat butonul în momentul în care întreaga piață a ajuns la 0 cu numărătoarea inversă. Și totul după un spectaculos show de lasere oferit de Showmasters, care au pregătit atmosfera pentru momentul culminant.

Publicitate

Primele luminițe care au anunțat „Decembrie de poveste la Brașov” au fost cele peste 200.000 de leduri din Bradul de Crăciun din Piața Sfatului. Alte sute de mii de luminițe s-au aprins în centrul Brașovului. Din 6 decembrie, odată cu deschiderea patinoarului din Piața Sf. Ioan, 1,2 milioane de luminițe vor anunța venirea Crăciunului în orașul nostru.

Și dacă așteptarea acestui moment a fost însoțită de un spectacol de lasere, bucuria aprinderii luminițelor Crăciunului a fost continuată de concertul brașoveanului Horia Brenciu, împreună cu HB Orchestra, care le-a oferit celor prezenți un spectacol de neuitat.

„Le-am pregătit brașovenilor și turiștilor o lună plină de evenimente. Avem Târg de Crăciun, carusel, bradul de Crăciun din Piața Sfatului, dar și cele din cartiere, luminițe în tot orașul, evenimente la instituțiile noastre culturale, avem o lună decembrie plină de bucurie. Îi așteptăm pe toți românii să se bucure alături de noi. La Mulți Ani, Brașov!, La Mulți Ani, România!”, le-a transmis primarul Allen Coliban brașovenilor și turiștilor, din Piața Sfatului.

Publicitate

Municipalitatea continuă proiectul început anul trecut de extindere a iluminatului public*, astfel că, pe lângă luminițele care s-au aprins astăzi în centrul orașului, până în 6 decembrie, data la care se deschide și patinoarul gratuit din Piața Sf. Ioan, Brașovul va fi iluminat pe străzile și bulevardele principale, în parcuri, piațete și zone pietonale. În interiorul cartierelor, brașovenii vor simți bucuria sărbătorilor datorită celor 80 de brăduți din instalație LED. Totodată, mai multe clădiri importante din zona centrală vor fi ,,îmbrăcate” în haine de sărbătoare.

Pentru că reducerea consumurilor de energie electrică este o prioritate, în noile zone în care avem iluminat de sărbători, acesta va fi oprit în intervalul 1.00 – 6.00 (noaptea), iar în centrul istoric, în același interval, vom reduce fluxul luminos. Va rezulta astfel o reducere cu 41%.a consumului de energie electrică.

Și-a deschis porțile și cel mai mare Târg de Crăciun pe care Brașovul l-a avut până acum, 62 de căsuțe cu bunătăți, meșteșuguri și artizanat. Brașovenii și turiștii pot gusta langoși, jumări, cârnați, sarmale, piftie, iahnie cu fasole, coaste în untură, pastă de jumări și untură pe pâine, cârnați cu fasole și murături, iahnie de fasole cu ciolan, cârnat în pită, varză călită cu cârnați, dar și pălincă, vin fiert, țuică fiartă și siropuri naturale.

Ei vor putea achiziționa și produse de carmangerie specifice acestui sezon – caltaboși, cârnați, jambon, ciolan, pastramă, dar și turtă dulce, cozonac, kurtos-kalacs sau ciocolată de casă. Meșteșugarii și artizanii oferă decorațiuni din rășină, ornamente și decorațiuni de Crăciun, șosete și căciuli de lână împletită, ceramică decorativă de Crăciun, căciuli, mănuși și papuci de blană, decorațiuni și haine din lână împâslită.

Tot de astăzi a început și seria de evenimente dedicate sărbătorilor de Crăciun. Seria de concerte începute astăzi va continua mâine cu un spectacol dedicat Zilei Naționale, după care vor urma și alte spectacole în Piața Sfatului, inclusiv în noaptea de Revelion. În această perioadă, brașovenii și turiștii vor putea învăța arta meșteșugului și artizanatului în atelierele organizate la Banca de Cultură Apollonia. Tot aici, vizitatorii se pot delecta cu piese de teatru, ateliere de creație, concerte de colinde, expoziții de artă și recitaluri muzicale. Moșul îi va asculta pe cei mici și le va oferi daruri în Piața Sfatului, între 17 și 23 decembrie, începând cu ora 17.00.

Publicitate

Din 6 decembrie, brașovenii și turiștii sunt așteptați la patinoarul din Piața Sf. Ioan, împreună cu radioul lui Moș Crăciun, în parteneriat cu Magic FM. Accesul pe patinoar și închirierea patinelor sunt gratuite, iar bucuria sărbătorilor va fi adusă de Bradul de Crăciun amplasat în mijlocul patinoarului.

[fvplayer id=”1461″]

sursa video: Primăria Brașov

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes