Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini spectaculoase cu o haită de lupi filmată în Piatra Craiului

Publicat

pe

O haită de lupi a fost filmată într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului. Imaginile spectaculoase au fost surprinse de o cameră de monitorizare a faunei. Pe ele se vede cum cei trei lupi caută şi merg prin zăpadă în miez de noapte.  Conform Romsilva populaţia de lup din România este una din cele mai mari din Europa.

Administratorii Parcului Naţional Piatra Craiului au postat imaginile pe Facebook.

Lupii sunt foarte discreți și eficienți, ei sunt văzuți foarte rar în libertate.

Publicitate

Cea mai mare specie din familia Canidae, lupul este un carnivor care trăiește în haită și are un rol important în menținerea echilibrului ecologic și a unor ecosisteme natural sănătoase. Lupii pot parcurge zeci de kilometri pe zi în căutarea prăzii și când atacă, pot alerga cu aproape 60 de kilometri pe oră. Au simțuri foarte dezvoltate, un miros deosebit de fin, auzul și văzul foarte dezvoltate, permițându-i să vâneze ziua și noaptea.

România are una dintre cele mai dezvoltate populații de lup din Europa. Parcul Național Piatra Craiului este unul din cele 22 administrate de Romsilva. Are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, asigură faunei toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului, fauna este strict protejată.

lupi piatra craiului

lupi piatra craiului

Publicitate

Sursa video: Facebook / Parcul Naţional Piatra Craiului

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Publicitate

De Interes