Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini spectaculoase cu capre negre pe crestele Munţilor Piatra Craiului

Publicitate

Publicat

pe

Mai multe capre negre au fost filmate de la mare distanţă în timp ce traversează crestele Munţilor Piatra Craiului. Deşi este primăvară, vârfurile montane sunt acoperite cu zăpadă.

Publicitate

Imaginile au fost obţinute de unul dintre angajaţii Romsilva în timpul unei acţiuni de monitorizare a faunei. Specialiştii companiei au explicat de ce preferă caprele negre zonele foarte înalte.

„Având musculatura dezvoltată şi copitele despicate, perfect adaptate zonei montane, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde îşi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Caprele negre se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni. În iernile grele, caprele negre preferă versanţii înclinaţi, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai uşor hrana şi se adăpostesc de prădători, în special râşii. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai uşor descoperită aici, ca şi muşchi, licheni sau cetină de molid”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe o rețea de socializare.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes