Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini spectaculoase cu capre negre pe crestele Munţilor Piatra Craiului

Redactia

Publicat

pe

Mai multe capre negre au fost filmate de la mare distanţă în timp ce traversează crestele Munţilor Piatra Craiului. Deşi este primăvară, vârfurile montane sunt acoperite cu zăpadă.

Imaginile au fost obţinute de unul dintre angajaţii Romsilva în timpul unei acţiuni de monitorizare a faunei. Specialiştii companiei au explicat de ce preferă caprele negre zonele foarte înalte.

„Având musculatura dezvoltată şi copitele despicate, perfect adaptate zonei montane, capra neagră se poate deplasa cu uşurinţă în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde îşi procură hrana şi se refugiază din faţa prădătorilor. Caprele negre se hrănesc cu măceşe alpine, muguri şi vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna caprele consumă muşchi sau licheni. În iernile grele, caprele negre preferă versanţii înclinaţi, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai uşor hrana şi se adăpostesc de prădători, în special râşii. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai uşor descoperită aici, ca şi muşchi, licheni sau cetină de molid”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe o rețea de socializare.

Publicitate
video
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Fapt divers

Protestatarii anti-mască spun că încep să poarte măști „ca să se protejeze de oamenii vaccinați”

Redactia

Publicat

pe

O teorie a conspirației cu privire la persoanele vaccinate îi determină pe unii oameni care se opuneau purtării măștii sau sunt împotriva vacccinării să înceapă purtarea măștilor, scrie Vice.com citat de Mediafax.

O conspirație care face ravagii în lumea anti-vacciniștilor s-ar putea să-i determine, în cele din urmă, pe unii dintre cei care se opun purtării măștii să ajungă să poarte o mască și să păstreze distanța.

Conspirația în sine are mai multe forme și dimensiuni: cei vaccinați vor „vărsa” anumite proteine asupra celor nevaccinați, care vor suferi apoi efecte adverse, scrie Reuters, care demontează astfel informația.

Publicitate

Astfel, principala îngrijorare a conspiraționiștilor este că răspândirea acestor proteine va provoca menstruații neregulate, infertilitate și avorturi spontane.

Ideea, complet nefondată, este o piesă cheie într-o conspirație mai mare, conform căreia COVID-19 a fost o stratagemă pentru a depopula lumea, iar vaccinul este cel care va elimina masele.

Publicitate

Experții spun că această conspirație se naște dintr-o neînțelegere fundamentală a modului în care funcționează vaccinurile.

Astfel, conspiraționiștii – cei împotriva vaccinurilor și cei împotriva purtării măștii – ajung să se încurajeze unii pe alții să păstreze distanțarea socială, un element pe care l-au criticat până acum.

Sherri Tenpenny, o persoană influentă în răspândirea conspirațiilor cu privire la COVID-19, a sugerat recent într-o transmisiune pe internet că ar putea fi nevoie „să stai departe de cineva care a făcut aceste injecții, pentru totdeauna”.

Publicitate

Un alt anti-vaxxer proeminent a sugerat plasarea în carantină a persoanelor care au fost vaccinate.

„Există ceva care se transmite de la oamenii care sunt injectați cu această otravă la alții care nu au fost injectați”, a declarat Larry Palevsky, un pediatru din New York și anti-vaxxer, într-un livestream separat.

Mai mult, el a spus că persoanele vaccinate ar trebui „să aibă o insignă pe braț pe care să scrie ‘Am fost vaccinat chiar dacă nu este un vaccin’, astfel încât să știm să-i evităm pe stradă, să nu ne apropiem de ei nicăieri în societate”.

Publicitate

Iar unii adepți ai teoriilor conspiraționiste se întreabă dacă nu cumva masca ar putea deveni salvarea lor. Un poster publicat pe platforma 4chan arăta că „anonimii” ar fi nevoiți „să poarte o mască în preajma celor vaccinați, pentru că ei elimină chestiile cu ARNm”.

Sunt însă și conspiraționiști care spun că purtarea măștii de către cei „anti-mască” nu se va întâmpla, pentru că „ar fi o prostie” după ce au promovat astfel de mesaje.

sursa: Vice.com via Mediafax

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Una dintre adolescentele fugite de acasă în toiul nopții a fost găsită pe litoral

Redactia

Publicat

pe

Căutată de polițiștii din cinci județe, adolescenta în vârstă de 15 ani, din comuna Curtești, care a plecat de acasă în noaptea de 8 spre 9 mai a.c., a fost găsită de polițiști pe litoral. „Minora a fost identificată în această seară în stațiunea Mamaia, din județul Constanța. Aceasta a fost preluată de către organele de poliție și este în afara oricărui pericol. În perioada în care a lipsit de la domiciliu, nu a fost victima vreunei infracțiuni”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

Forțele de ordine urmează să discute cu Arianna Gabriela Hulpan pentru a se vedea ce s-a întâmplat din momentul în care a părăsit domiciliul până a fost găsită. Asta pentru că, în acest interval, polițiștii au flat că adolescenta s-ar fi întâlnit, la un moment dat, cu Narcisa Teodoriu, o altă fată de 15 ani, din comuna Cosoba, județul Giurgiu, fugită și ea de acasă, împreună cu care ar fi călătorit cu trenul pe ruta București – Brașov.

Anchetatorii urmează să afle și ce anume a determinat-o pe fată să părăsească domiciliul.

Publicitate
Publicitate
Citește mai mult

Fapt divers

Spitalul Militar Braşov în top la vaccinare. Pe locul 2 în ţară în cadrul maratonului inițiat de MApN

Redactia Brasov

Publicat

pe

Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov este pe locul doi în țară în privința numărului persoanelor imunizate în cadrul maratonului de vaccinare inițiat de Ministerul Apărării Naționale. Pe primul loc se află Spitalul Universitar de Urgență Militar Central București.

La maratonul de vaccinare organizat în perioada 4-11 mai la Spitalul Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov s-au vaccinat, cu serul produs de compania Pfizer, 5.105 persoane, dintre care 3.302 persoane cu prima doză și 1.803 persoane cu a doua doză.

Acest bilanț poziționează Spitalul Militar din Brașov după Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila” București, într-un clasament al celor 11 spitale militare din țară în care s-au desfășurat maratoane ale vaccinării.

Publicitate

Datele furnizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov arată că, până în prezent, echipele mobile au vaccinat 2.705 angajați în cadrul a 56 de agenți economici din județ. De asemenea, încă 11 companii au notificat DSP Brașov în vederea vaccinării unui număr de 1.422 de angajați.

Publicitate
Citește mai mult
Publicitate
Publicitate

De Interes

>