Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini senzaţionale surprinse în Piatra Craiului. O ciocănitoare curioasă „atacă” o cameră de supraveghere a faunei

Publicat

pe

Imagini inedite cu o ciocănitoare curioasă care ciocănește într-o cameră de monitorizare a faunei au fost surprinse într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului.

Camera care a fost atacată de ciocănitoare și a filmat scena a fost montată în pădure de administratorii parcului național.

Aparatul a rezistat ineditei vizite, iar ciocănitoarea a zburat mai departe.

„O simpatică ciocănitoare neagră a testat serios rezistența unei camere de monitorizare a faunei montată pe un arbore din Parcul Național Piatra Craiului. Întâmplarea amuzantă a avut un final fericit, camera s-a dovedit mai putenică decât loviturile insistente de cioc”, au relatat reprezentanții Romsilva pe Facebook.

Publicitate

Potrivit specialiștilor, ciocănitoare neagră este cea mai mare specie de ciocănitori din întreaga Europă. Pasărea trăiește atât în pădurile de conifere, cât și în pădurile de foioase.

Pentru a-și procura hrana preferă arborii bătrâni și găunoși, dar pentru construirea cuibului folosește arborii mai tineri. După construirea cuibului și după împerechere, femela depune ouăle pe care le clocesc ambii parteneri timp de aproximativ două săptămâni.

Ciocănitoarea face găuri în arbori și, cu ajutorul limbii sale lungi și lipicioase, colectează insecte în diverse stadii de dezvoltare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes