Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini rare cu o turmă de capre negre au fost surprinse în munții Bucegi. Printre exemplarele din grup se aflau și câțiva iezi

Publicat

pe

Publicitate

Noi imagini inedite au fost surprinse de rangerii Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva. Pe rețelele de socializare a fost postat un filmuleț în care este surprinsă o turmă de capre negre, în care se aflau și câțiva iezi, care se plimbau pe pajiștile montane din masivul Bucegi. În videoclip se poate observa că puii respectă ierarhia grupului și înaintează în spatele adulților. Filmarea a adunat aproape 40.000 de vizualizări, în jur de 3.000 de aprecieri și zeci de comentarii.

Caprele negre sunt perfect adaptate zonei montane. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor. Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp.

Aceste animale se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni. Parcul Natural Bucegi asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos.

Situat în centrul țării, Parcul Natural Romsilva este unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Rezervația are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes