Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini rare cu o pisică sălbatică au fost filmate cu o cameră de monitorizare a faunei, în Piatra Craiului. Animalul se lasă foarte rar văzut de către oameni

Publicat

pe

Imagini rare cu o pisică sălbatică au fost filmate cu o cameră de supraveghere a faunei din Parcul Naţional Piatra Craiului. Pe imagini se vede cum pisica se plimbă liniştită pe o cărare, după care se întoarce şi se uită fix spre cameră. Imaginile au fost postate pe Facebook de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

Publicitate

„Privire ”laser” în toiul nopții într-o pădure din Parcul Național Piatra Craiului. O pisică sălbatică ieșită noaptea la vânătoare a fost filmată de o cameră de monitorizare a faunei instalată în pădure de specialiștii Romsilva.

Pisica sălbatică este un animal solitar care vânează noaptea şi foarte rar este văzut de oameni în mediul său natural. Felina poate să ajungă 70 de centimetri lungime, lungimea cozii poate fi de 35 de centimetri. La maturitate, pisica sălbatică poate avea o greutate de 8 kilograme. Are un teritoriu de vânătoare de peste 300 de hectare şi se hrăneşte cu mamifere mici şi păsări.

Parcul National Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.

Publicitate

Parcul National Piatra Craiului unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.”, au scris în postarea de pe Facebook reprezentanţii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes