Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini rare cu câteva exemplare de capre negre surprinse în Prăpăstiile Zărneștiului

Publicat

pe

Publicitate

Natura mereu surprinzătoare a oferit, din nou, un spectacol rar, dar care a fost surprins în imagini de un ranger al Parcului Național Piatra Craiului. Mircea Vergheleț a reușit să filmeze mai multe exemplare de capre negre, chiar în Prăpăstiile Zărneștiului. Videoclipul a fost postat pe rețelele de socializare, iar în scurt timp a devenit viral.

Specialiștii spun că aceste animale preferă în timpul iernii versanții înclinați, de pe care cade zăpada, unde găsesc mai ușor hrana și se adăpostesc de prădători. Iarba uscată, cu care se hrănesc iernile, este mai ușor descoperită aici, ca și mușchi, licheni sau cetină de molid.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Au habitatul în zonele stâncoase montane din Europa. Având musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate, caprele negre se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor.

Parcul National Piatra Craiului asigură faunei bogate toate condițiile de hrană, liniște și adăpost, iar pe teritoriul parcului fauna este strict protejată.

Publicitate

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare pădure, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

sursa video: Regia Pădurilor Romsilva / Mircea Vergheleț

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes