Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini inedite surprinse în Piatra Craiului. Doi cerbi își măsoară forțele, prin joacă, în mijlocul pădurii

Publicat

pe

Publicitate

Natura nu încetează să ne uimească, iar datorită tehnologiei reușim să vedem ce se întâmplă în inima pădurilor. Camerele de supraveghere montate de rangerii Parcului Național Piatra Craiului au surprins imagini inedite cu doi cerbi care se joacă lângă o piscină formată printre copaci. Filmarea a fost postată pe pagina de Facebook a parcului natural și a strâns deja mii de aprecieri și vizualizări.

În filmuleț se pot vedea cei doi cerbi care se bat cu coarnele în joacă, în încercarea de a-și demonstra supremația. Dacă la începutul clipului animalele se ating ușor, spre final lupta devine mai intensă, dar fără să fie agresivă. Într-un final cerbii se opresc și își continuă ziua în tihnă.

„Cerbul, animal erbivor întâlnit în zonele de munte și de deal, este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit, care are loc toamna, şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie”, spun reprezentanții Parcului Natural Piatra Craiului.

Pădurile din Parcul National Piatra Craiului asigură faunei toate condițiile de hrană, adăpost și liniște necesare unui habitat sănătos. Acesta unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva, are o suprafață de 14.800 de hectare în județele Brașov și Argeș, din care 10.860 de hectare păduri, din acestea peste 6.000 de hectare fiind protejate.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes