Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Imagini inedite din cabina piloților, surprinse la unul dintre primele zboruri de calibrare de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Publicat

pe

Publicitate

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav este cu un pas mai aproape de inaugurare. Mult așteptatele zboruri de calibrare au început astăzi, iar în următoarele zile un avion Beechcraft Super King Air, înmatriculat YR-CAA, care aparţine Autorităţii Aeronautice Civile Române, va efectua 30 de ore de zbor pentru testarea echipamentelor și a comunicațiilor.

Astăzi, aeronava a aterizat pe pista aeroportului la ora 11.20, după ce inițial a făcut un zbor de joasă altitudine peste zona de aterizare a avioanelor. Imaginile din cabina piloților au fost făcute publice de autorități și arată ce vor vedea, în viitor, piloții care vor ateriza la Brașov.

Serviciul de verificare în zbor – calibrare va fi efectuat de o echipă formată din 11 specialişti ai Autorităţii Aeronautice şi este un demers necesar şi mult-aşteptat în vederea operaţionalizării aeroportului, el având ca rezultat autorizarea echipamentelor de navigaţie aeriană şi de comunicaţii instalate pe amplasamentul AIBG, precum şi a procedurilor de zbor.

În prima etapă – care începe luni şi va însuma 30 de ore de zbor, vor fi verificaţi, monitorizaţi şi evaluaţi din zbor parametrii mijloacelor de navigaţie aeriană, ai sistemelor de comunicaţii şi de supraveghere, în vederea autorizării echipamentelor de navigaţie aeriană ILS/DME, DVOR/DME, sisteme PAPI (indicativ vizual de pantă) ambele direcţii, balizaj luminos şi sistem luminos de apropiere ambele direcţii.

Publicitate

Cea de-a doua etapă de verificări va avea loc în luna ianuarie 2023, va dura tot 30 de ore şi va viza procedurile de zbor care în prezent sunt în etapa de codificare.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes