Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini inedite cu inaugurarea telecabinei de pe Tâmpa, din anul 1970

Publicat

pe

Imagini inedite cu Braşovul au apărut. Chiar dacă nu sunt noi, ba mai mult, sunt vechi de 53 de ani, cu siguranţă stârnesc amintiri şi emoţii multoir braşoveni şi turişti deopotrivă. Cineclic a găsit şi a publicat un clip cu inaugurarea telecabinei de pe Tâmpa din anul 1070. 

Publicitate

În anul 1970, muntele Tâmpa din Brașov a fost echipat cu o telecabină modernă, care a reprezentat o adevărată revoluție pentru orașul situat la poalele munților. Inaugurarea telecabinei a fost un moment deosebit de important pentru comunitatea locală, care a așteptat cu nerăbdare să se bucure de o nouă formă de transport spre vârful muntelui.

Oamenii s-au îndreptat spre telecabină. Atmosfera era una de entuziasm și optimism, iar mulți dintre cei prezenți au făcut fotografii pentru a imortaliza momentul.

La ora stabilită, prima cabină a pornit la drum, urcând pe traseul de câteva sute de metri care duce spre vârful muntelui. Pe măsură ce cabina se ridica în aer, priveliștea panoramică a orașului și a munților din jurul său a devenit tot mai spectaculoasă. Cei prezenți au admirat cu entuziasm peisajul și au făcut fotografii, comentând entuziasmați despre noul mijloc de transport și despre ce va aduce pentru oraș.

Publicitate

La sosirea în vârf, oamenii au avut ocazia să se plimbe și să admire priveliștea deosebită asupra orașului. Cu ajutorul telecabinei, acum puteau ajunge la vârful muntelui mult mai ușor și mai rapid decât înainte. Această inaugurare a telecabinei de pe muntele Tâmpa a fost un eveniment semnificativ pentru oraș, aducând oamenilor mai mult confort și accesibilitate către una dintre atracțiile naturale cele mai apreciate din Brașov.

În timp, telecabina a devenit una dintre cele mai iubite atracții turistice din oraș, fiind utilizată atât de localnici cât și de turiști pentru a ajunge în vârf și pentru a se bucura de priveliștea unică. Inaugurarea din 1970 a fost un moment istoric pentru Brașov, care a adus îmbunătățiri semnificative pentru comunitatea locală și pentru industria turistică.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Bahlu

    2 martie, 2023 at 9:55 am

    „Cineclic a găsit şi a publicat un clip cu inaugurarea telecabinei de pe Tâmpa din anul 1070.” Hmmmm…..1070…..cu ce tip de cameră a fost filmat ? Făcut la Castel Film ? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes