Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Imagini incredibile cu zăpada, din munții Făgăraș. Stratul de omăt măsoară 1,70 de metri, iar riscul de avalanșă este uriaș

Publicat

pe

Ninsorile abundente din ultimele zile au îngroșat foarte mult stratul de zăpadă care s-a depus pe pământ. În zonele montane înalte din munții Făgăraș, stratul de omăt măsoară, în unele locuri, chiar și 1,70 de metri. Salvamontiștii din Argeș au postat pe pagina oficială de Facebook mai multe fotografii și filmulețe în care se poate vedea cât de mult a nins la altitudini mari.

În imaginile surprinse de salvamontiști se poate observa cât de greu înaintează aceștia prin zăpada care trece de genunchi, în unele zone. Ninge în continuare în masivul Făgăraș, vântul suflă cu putere, iar temperaturile au scăzut cu mult sub pragul de îngheț.

Salvatorii montani spun că riscul de avalanșă, la peste 1800 de metri altitudine, este de gradul 4, pe o scară de la 1 la 5, iar la înălțimi mai joase, riscul de avalanșă este de gradul 3.

„Traseele montane nu mai pot fi practicate, din cauza faptului ca platformele potecilor și semnele de marcaj sunt acoperite cu zăpadă viscolită și adusă de sus. Pe văi, stratul de zăpadă proaspătă are și 80 de centimetri. Nu recomandăm să urcați la altitudini superioare cabanelor”, au transmis reprezentanții Salvamont Argeș.

Publicitate

sursa foto – video: Salvamont Argeș

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes