Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Imagini impresionante, surprinse la cota 2000, din Sinaia. Viscolul puternic a clătinat scaunele de pe una dintre instalațiile pe cablu din golul alpin

Publicat

pe

Vremea a dat mari bătăi de cap miilor de turiști care au ajuns astăzi la munte. Din cauza viscolului puternic domeniile schiabile de altitudine din Sinaia și Poiana Brașov au fost închise. De dimineață au fost probleme inclusiv la Azuga, acolo unde telegondola nu a putut porni din cauza vântului care sufla cu putere.

Administratorii instalațiilor pe cablu din Sinaia au postat pe pagina oficială de Facebook un videoclip cu viscolul surprins pe pârtiile din golul alpin. La cota 2000 vântul a suflat cu viteze de peste 100 de kilometri la oră, iar din această cauză telecabinele, telegondolele și instalațiile de telescaun nu au pornit.

În imaginile care au ajuns virale pe internet se poate observa că vântul suflă cu puterea unui uragan, iar scaunele dintr-o instalație de transport pe cablu se clatină din cauza rafalelor violente. În astfel de condiții, viața turiștilor ar fi putut fi pusă în pericol, iar din acest motiv responsabilii au decis să închidă complet domeniul schiabil de altitudine.

Nici în Poiana Brașov nu au fost pornite astăzi telecabinele, dar nici telegondola. Motivul a fost același: vântul puternic din partea superioară a masivului Postăvarul. Miile de turiști care au ajuns în stațiune au fost supărați și revoltați că nimeni nu i-a anunțat de această problemă. Dar la casele de bilete au fost lipite afișe pe care scria că instalația de transport pe cablu nu funcționează din cauza viscolului. Chiar și așa mulți turiști au s-au așezat la coadă în speranța că rafalele se vor domoli, iar telegondola va fi pornită. Oamenii și-au pierdut speranța în jurul prânzului și au mers pe pârtiile de începători care erau deschise.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes