Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini emoționante cu cei mai noi locatari ai rezervației Libearty din Zărnești. Ursoaica și cei trei pui ai ei, care au fost capturați acum aproape două săptămâni, au fost mutați în propriul țarc

Publicat

pe

Ursoaica și cei trei pui ai ei, care au fost capturați dintr-o comună din Bacău, au ieșit din zona de carantină de la sanctuarul Libearty din Zărnești. Pentru că femela este rănită la unul dintre picioare, specialiștii au decis să nu o elibereze în pădure pentru că nu ar fi supraviețuit în sălbăticie și nu și-ar fi putut apăra puii în caz de pericol.

În ultimele luni, animalele coborau des din pădure și căutau hrană în gospodăriile localnicilor din Dărmănești, județul Bacău. Autoritățile au reușit să captureze exemplarele și au cerut ajutorul Asociației Milioane de Prieteni pentru relocare. În urmă cu aproape două săptămâni urșii au fost prinși și au parcurs un drum de peste 150 de kilometri până la sanctuarul din Zărnești.

După ce au stat în zona de carantină, ursoaica și puii ei au fost mutați într-un țarc doar al lor, acolo unde își vor petrece tot restul vieții, în semi libertate. Imaginile cu momentul în care animalele sălbatice au fost eliberate în țarc au fost postate pe rețelele de socializare ale Asociației Milioane de Prieteni.

„Locul urșilor e în pădure! Nicicând nu am simțit altfel și nicicând nu vom fi de acord cu aducerea lor într-un sanctuar dacă situația nu e disperată! Din păcate, pentru că mama cu cei trei pui mici de la Dărmănești, județul Bacău, nu mai are nici o șansă la o viață normală, am acceptat intrarea lor în Sanctuarul Libearty de la Zărnești”, a transmis Cristina Lapis, președinte AMP.

Publicitate

Verdictul medicului a făcut ca șederea familiei în sanctuar să devină permanentă: o fractură severă la unul dintre picioare, calusată deja, face ca mama să nu își mai poată folosi piciorul. Puii au sub 6 luni de viață așa că nu ar putea supraviețui singuri în pădure.

Cei patru noi locatari au trecut prin perioada de carantină și de acum vor locui o perioadă singuri, într-un țarc dedicat mamelor cu pui, unde se vor putea adapta în liniște la viața din sanctuar, iar mămica își va putea îngriji puii cum știe ea mai bine.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes