Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini de colecţie! Cum prezenta propaganda comunistă, în 1967, deschiderea restaurantului Coliba Haiducilor din Poiana Brașov: „Specialitățile casei: vânatul și puiul fript în sabie”

Publicat

pe

Un filmuleț care arată cum a prezentat, în 1967, propaganda comunistă deschiderea renumitului restaurant Coliba Haiducilor din Poiana Brașov a fost publicat pe pagina de Facebook Cineclic.

„Splendidelor ierni ale Poienii Brașov, gospodari isteți le-au adăugat un nou punct de atracție: Coliba Haiducilor. Un local decorat cu gust și rafinament care își respectă numele. Specialitățile casei: vânatul și puiul fript în sabie. În ziua vizitei noastre, printre cei prezenți se aflau și numeroși turiști străini. Iar după câteva păhărele de Fetească toată lumea vobea aceeași limbă: Perinița (n.r. dans tradițional)”, se arată în filmulețul de la inaugurarea restaurantului din Poiana Brașov care a rezistat peste 55 de ani, privatizându-se după Revoluție, potrivit ziare.com.

Proprietar al restaurantului este Viorel Nica, fost angajat al restaurantului, care a cumpărat localul după 1990, extinzându-l. Afacerea este administrată acum de fiica sa, Elena.

„De-a lungul timpului, au fost nenumărate personalități, în primul rând înainte de 1989, dar și după. Ceea ce e cel mai plăcut este că atunci când tata iese din țară, este imposibil să nu-l recunoască cineva. Întotdeauna au fost primiți miniștri, ambasadori. Ambasadorul Chinei, ambasadorul Japoniei cunosc acest loc. Președinți de stat, personalități din România, domnul Țiriac a fost întotdeauna un client de-al nostru fidel. Domnul Vadim, la fel, era cel puțin o dată pe lună la noi, iar cu Traian Băsescu am dat mâna personal, dar sunt și mulți alții”, a declarat Elena Nica pentru Gândul.

Publicitate
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes