Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Imagini cumplite, filmate din dronă, cu dezastrul produs de cutremurele din Turcia. Un al doilea seism, de magnitudine 7,5, a fost înregistrat la prânz

Publicat

pe

Publicitate

Peste 1.800 de morți, alte câteva mii de răniți, sute de blocuri puse la pământ, clădiri și mașini distruse. Este bilanțul provizoriu al cutremurelor devastatoare care s-au produs în Turcia, în ultimele ore. Cu fiecare minut care trece apar imagini înfiorătoare cu dezastrul lăsat în urmă de seisme.

Publicația The Guardian a postat pe pagina oficială de Youtube o filmare făcută cu drona, într-una dintre zonele afectate de aceste cutremure. În imagini pot fi observați zeci de oameni care caută cu disperare eventuali supraviețuitori prinși sub un bloc care s-a prăbușit.

O altă filmare, făcută publciă de Sky News arată momentul în care un bloc de șase etaje, din orașul Sanliurfa este pus la pământ în doar o fracțiune de secundă. În imagini se pot observa că oamenii care se aflau în apropierea blocului fug din calea dezastrului și încearcă să își salveze viețile. Un nor negru de fum rămâne în urmă, iar în zonă se așterne o liniște cumplită.

După seismul produs în noaptea de duminică spre luni, cu magnitudine de 7,8, un alt seism s-a produs în Turcia, în jurul prânzului, iar acesta a avut o magnitudine de 7,5. Guvernul de la Ankara a cerut ajutorul NATO pentru a trece peste acest dezastru care a șocat o lume întreagă.

Publicitate

Pe lista solicitărilor către aliaţi figurează echipe medicale şi echipamente pentru urgenţe, unităţi de căutare şi salvare a victimelor, precum şi spitale de campanie izolate împotriva condiţiilor meteorologice extreme. Inclusiv România a anunțat că va trimite forțe și ajutoare în zonele afectate de cutremure.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes