Connect with us
Publicitate

Eveniment

VIDEO / Imagini după cutremurul de 5,7 grade. Seismul a lăsat urmări în Târgu Jiu. Tencuială căzută, maşini distruse şi sticle sparte în magazine

Publicat

pe

Mai multe avarii s-au produs la clădiri și mașini în urma cutremurului cu magnitudinea 5,7 produs marți în Gorj. Mai multe apeluri la 112 au fost înregistrate după seism.

Cel puțin o mașină a fost avariată după ce bucăți dintr-o clădire din Tg.Jiu s-au desprins în timpul cutremurului. Alte bucăți de tencuială au căzut din alte clădiri, iar autoritățile din Gorj au fost solicitate să intervină. Printre clădirile afectate este și biserica Tismana, din turla căreia s-au desprins mai multe bucăți și au căzut într-o parcare..

Nu există informații privind eventualele victime, iar zecile de apeluri la 112 anunță probleme la construcții. Numeroși locuitori din localitățile aflate în apropiere de epicentru au ieșit în stradă.

În mai puțin de o oră de la cutremur „în dispeceratul ISU Gorj s-au înregistrat aproximativ 20 de apeluri care semnalează fisuri apărute la anumite construcții, elemente de construcție de la fațada mai multor clădiri care s-au desprins, dar, din fericire, până în acest moment nu au fost înregistrate victime”, au anunțat cei de la ISU.

Publicitate

Pompierii au plecat în misiuni de patrulare.

„Având în vedere cutremurul produs în urmă cu puțin timp, în Oltenia, Gorj cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter, la o adâncime de 40 km, pompierii militari ai ISU Gorj efectuează misiuni de patrulare/recunoaștere în teren. Precizăm faptul că până la acest moment, la nivelul județului Gorj s-a constituit Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției la sediul ISU Gorj pentru monitorizarea operativă a situației. Totodată s-a crescut capacitatea de intervenție a inspectoratului pentru a gestionarea eficientă a eventualelor situații de urgență”, au precizat reprezentanții ISU Gorj.

Un cutremur cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter a avut loc marți în zona Oltenia, județul Gorj, potrivit Institutului Național de Fizica Pământului (INFP).

Cutremurul s-a produs la ora 15:16:53 (ora României), la adâncimea de 40 km. Cel puțin două replici cu magnitudinea peste 3 au fost înregistrate.

Cutremurul s-a produs la 102km NV de Craiova, 120km SV de Sibiu, 146km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 183km SE de Arad, 195km S de Cluj-Napoca, 204km E de Belgrade, 208km E de Zemun, 212km NE de Nis, 212km V de Brașov.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes