Connect with us
Publicitate

Fapt divers

VIDEO / Imagini adorabile din Parcul Naţional Piatra Craiului. Pregătirile urşilor pentru hibernare, surprinse de o cameră Romsilva

Publicat

pe

Publicitate

Imaginile cu urşii care se pregătesc de hibernare au fost surprinse de o cameră Romsilva montată în sălbăticie. Animalele au fost filmate într-o pădure din Parcul Naţional Piatra Craiului. 

„Forfotă mare în Parcul Naţional Piatra Craiului! Câteva cadre adorabile surprinse de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiştii Romsilva. Urşii acumulează vara şi mai ales toamna mai multă grăsime necesară somnului de iarnă, atunci când se retrag într-un bârlog, iar metabolismul acestora este redus, ajutându-i să supravieţuiască iarna, când hrana este limitată”, au scris reprezentanţii Romsilva pe Facebook. 

Potrivit specialiştilor Romsilva, urşii sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar şi de origine animală, de la peşti, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări şi insecte. 

În căutarea hranei, urşii fac deplasări lungi, folosindu-şi toate simţurile dezvoltate. Urşii detectează hrana de la câţiva kilometri distanţă, având simţul olfactiv extrem de dezvoltat. Centrul mirosului din creierul ursului este de cinci ori mai dezvoltat decât al omului. 

Publicitate

Parcul National Piatra Craiului, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafaţă de 14.800 de hectare în judeţele Braşov şi Argeş, din care 10.860 de hectare păduri.

Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

De Interes