Connect with us
Publicitate

Administrație

VIDEO / Imaginea dezastrului în proiectele de infrastructură. Cum arată un tronson din A3 București – Brașov – Borș după 6 ani

Publicat

pe

Contractul pentru cei 15,7 km din autostradă A3 (București – Brașov – Borș)  dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri în urmă cu câteva zile. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco, intrată între timp în insolvență, pe circa 280 de milioane de lei (45% din valoare estimată la licitație), iar după șase ani a ajuns abia la stadiul de sub 40%. Pro Infrastructura publică un video cu șantierul la zi și dă verdictul: “imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură”.

Publicitate

“Vă prezentăm mai jos imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură. Stadiul șantierului de pe Autostrada A3 Chețani-Câmpia Turzii, la 6 ani de la semnarea contractului și la câteva zile după rezilierea lui”, scrie Asociația Pro Infrastructură.

“Constructorul acestui lot, ajuns în insolvență și cu subcontractori neplătiți, a beneficiat de toată bunăvoința autorităților române, dar a sosit momentul în care trebuie să spunem “Destul!”. Este soluția pe care CNAIR a încercat din răsputeri să o evite, pentru că relicitarea restului de tronson presupune niște proceduri de relativă durată. Însă nu mai putem priva România de acest sector din autostrada A3. Avem nevoie de infrastructură urgent”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, în urmă cu câteva zile când a fost anunțată rezilierea contractului.

“Istoria acestei licitații, derulate în 2015, este și o lecție despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante. Valoarea licitată de compania câștigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea inițială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare și 12 luni execuție pentru un segment de autostradă în relief foarte ușor”, a mai precizat Drulă.

Publicitate

Potrivit ministrului în acest moment, pe șantier nu se lucrează deloc, iar lucrările deja executate încep să se degradeze. “În ultimele cinci luni, lucrările au avansat cu doar 1%”, a spus Drulă.

video
Urmăriți Brasov.net și pe Google News
Publicitate
Publicitate
Spune-ți părerea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

De Interes